6 secunde: doar atât e nevoie că un recrutor să-şi facă o impresie despre ţine atunci când îţi citeşte CV-ul. Deci ce trebuie să faci ca angajatorul să nu îl arunce direct în teancul cu candidaţi respinşi?

 

Business Insider a făcut o lista cu 9 lucruri elementare pe care trebuie să le treci obligatoriu în CV că să fii remarcat.

 

Informaţii de contact

 

Poate părea banal, însă unele persoane nu trec nicio informaţie de contact. Tina Nicolai, care conduce compania Resume Writers, ce furnizează servicii de coaching pentru dezvoltarea profesională, susţine că e obligatoriu să treci în CV, în partea de sus, numele, numărul de telefon, emailul şi linkul către profilul tău de LinkedIn.

 

Pe de altă parte, nu e nevoie să treci întreaga adresă de acasă, ci doar oraşul de reşedinţă.
 

Există şi unele persoane care fac exces de zel. „Am întâlnit cazuri în care au trecut în CV mai multe numere de telefon, de exemplu. Şi nici asta nu e ok, căci poţi induce în eroare recrutorul. Ideea e ca angajatorul să poată parcurgă cu uşurinţă CV-ul şi să găsească foarte repede modalitatea prin care să ia legătură cu ţine”, arată Tina Nicolai.
 

Numele postului pentru care aplici

 

Când cineva îţi citeşte CV-ul, ar trebui să îi fie foarte clar jobul pe care îl vizezi, consideră Amanda Augustine, de la compania TopResume, ce oferă consultanţă pentru dezvoltarea profesională.

 

Întreg articolul poate fi citit accesând sursa.