Din ce in ce mai multi angajatori NU mai citesc scrisorile de intentie trimise de candidatii pentru un job, ci fac selectia strict in functie de CV-uri.

 

Potrivit unui studiu realizat in randul a 2.000 de recrutori, 90% dintre acestia ignora total scrisorile de intentie, iar 97% decid pe cine sa invite la interviul de angajare doar dupa CV-urile primite, potrivit CNN.

Chiar daca nu le mai acorda o mare atentie, firmele continua sa solicite scrisori de intentie. Sunt inca profiluri de joburi unde conteaza modul in care cineva se exprima si cat de cretiv este. Pentru joburile tehnice, insa, de gen ingineri software, nimeni nu vrea sa vada care sunt abilitatile de exprimare in scris ale candidatilor.

"Rolul traditional al scrisorii de intentie era acela de a vedea care dintre candidati isi dorea mai mult postul respectiv, dar in conditiile actuale de pe piata muncii este clar ca toti isi doresc un loc de munca, iar recrutorii nu au timp sa citeasca un numar atat de mare de scrisori de intentie", spun expertii HR.

Sunt insa si recrutorii pentru care scrisoarea de intentie face diferenta intre candidati. "Marginalizarea scrisorii de intentie in procesul de recutare denota lipsa de profesionalism", spun acestia.