Sursa foto

Un cumul de motive îi face pe angajații companiilor mici, cu până în 50 de angajati, sa fie cu mult mai optimiști în privința viitorului și mult mai mulțumiți de munca depusă decât cei ai corporațiilor sau multinaționalelor, spune studiul Raportul Fericirii al companiei de asigurări Aflac.

O mare parte din angajații acestor tipuri de afaceri (23% din cei 1.000 de lucrători americani cu vârste între 18 si 36 de ani chestionați) pun mulțumirea generală pe care o resimt pe seama faptului că pot fi martorii direcți ai rezultatelor muncii depuse.

Încă 27% sunt fericiți de contribuția pe care o aduc în companie, în timp ce alți 14% apreciază că sunt recompensați atunci când depun efort suplimentar. Cei mai mulți însă, 27%, apreciaza faptul că o companie mică permite o mai mare flexibilitate a programului.

Concluzia studiului este că majoritatea celor care au participat la studiu pun gradul de mulțumire pe seama impactului pe care locul de muncă îl are asupra angajatului ca persoană. Important pentru majoritatea dintre ei este faptul că se văd o parte importantă în compania respectivă pe termen mediu si lung.

Faptul că în general companiile mici oferă beneficii importante personalului propriu de asemenea contribuie la starea de mulțumire generală. Cele mai importante astfel de beneficii oferite sunt asigurarile medicale și pachetele de bonusuri.