ATAC ASUPRA SITE-ULUI UNDELUCRAM.RO


Luni, 19 Mai 2014 14 comentarii 1591 vizualizari

 


Platforma undelucram.ro a fost duminica (18 mai) si luni (19 mai) tinta mai multor atacuri informatice cu scopul de a scoate efectiv acest site din functiune.

 

Regretam eventualele probleme pe care le-ati fi putut intampina pe parcursul celor doua zile, echipa noastra a reusit sa rezolve aceste probleme.

 

In ceea ce priveste atacurile in sine, acestea au fost de tip DDOS (Distributed Denial of Service).

 

Ce presupun atacurile de tip DDOS?

 

Principiile folosite de un atacator sunt simple. Ele implica trimiterea unor cantitati mari de date, generand imposibilitatea tintei de a mai servi si ceilalti vizitatori, adica suprasatureaza reteaua prin efectuarea unui numar imens de conexiuni de pe servere multiple (din acest motiv e numit “Distributed”), astfel incit traficul nu mai poate avea loc. O alta modalitate practicata, presupune trimiterea masiva de email-uri de tip spam, pentru a provoca inoperativitatea furnizorului tintei.

 

Simptomele unui atac DDOS sunt urmatoarele:

 

- viteza de incarcare in retea extrem de redusa la vizualizarea site-urilor sau descarcarea fisierelor;
- indisponibilitatea temporara sau totala a site-urilor de pe serverul atacat sau a serviciului de hosting;
- numarul mare de mesaje tip SPAM – “email bomb”


Atacurile DDOS pot influenta nu numai serverul, ci si reteaua la care este conectat, avand efect si asupra altor severe din aceeasi incinta sau care folosesc acelasi router cu cel atacat.

 

Exista mai multe tipuri de atacuri DDOS, variind ca tehnica si intensitate. Printre cele mai cunoscute sunt: PDoS, ICMP flood, Peer-to-peer, Permanent DoS, Nuke, Reflected attack, Degradation-of-service, Denial-of-Service Level II, Blind DoS.

 

Multumim celor care sustin acest proiect si regretam ca unele companii recurg la actiuni ilegale in a bloca accesul la informatie.

Articol scris de: www.undelucram.ro

Vezi toate stirile>>

Comentarii
Manau Luni, 19 Mai 2014
Deci e incredibil. Oare ce fel de oameni fac asta? Ar trebui sa existe cumva posibilitatea sa fie prinsi si sa-i aratam cu degetul!!!! Bravo undelucram.ro!!!
Amnarul Marti, 20 Mai 2014
Se pare ca cei ce fac asta confunda undelucram cu un magazin online si cred ca in felul asta pot aduce un prejudiciu siteului cand de fapt efectul este contrariu, undelucram.ro exista tocmai de asta, pentru ca niste smecheri au uitat sa fie fair play, considerand ca o scurtatura e intotdeauna o cale mai buna.
nicol Marti, 20 Mai 2014
Felicitari pentru acest site care este de mare ajutor tuturor angajatilor din toate domeniile! pe cei mai multi angajatori ii deranjeaza pentru ca ati oferit posibilitatea de a expune urata realitate din piata muncii din Romania unde angajatorul are rol de stapan si angajatul de sclav. probabil ca vor fi multi angajatori care vor dori suspendarea sau inchiderea acestui site.

Mult succes in continuare!
anonymous Marti, 20 Mai 2014
da e funny la munca nu mai pot accesa siteul... dar bafta in continuare.. mi se parea si mie cam ciudat cum se comporta siteul in ultima vreme
anon Marti, 20 Mai 2014
fiti tari. avem nvoie de voi pentru a demasca practicile josnice ale unor companii sau persoane care se cred stapani peste alti oameni. mult succes
Anon Vineri, 23 Mai 2014
Pentru vizualizare de la munca a site-ului ( cand compania va blocheaza accesul) incercati sa instalati Tor Browser pentru browsing anonim. Browserul va permite vizualizarea paginilor site-ului. Va bloca cateva din elemetele site-ului cum ar fi postarea de comentarii daca TOR este setat pe securitate si anonimitate maxima. In cazul in care nu puteti instala TOR la munca dar puteti utiliza USB Stick-uri puteti instala browserul acasa pe un stick si sa il utilizati de la munca direct de pe stick.
the true Vineri, 23 Mai 2014
Spuneti aici la ce firma lucrati daca va blocheaza accesul la acest site. dorim sa stim ce firme sunt deranjate intr-o asemenea masura incat prefera cenzura, dialogului.
obi wan Miercuri, 28 Mai 2014
La sunwave pharma se scaneaza IP si se incearca depistarea noastra, a celor care accesam siteul din reteaua sunwave...
nitu Joi, 29 Mai 2014
Cosmote - nu le place ca aici se spune adevarul
Bravo Duminica, 1 Iunie 2014
Printre altii eu stiu cine va ataca si impiedica acest site.
Mai ales ca exact aceasi au atacat si alte site-uri care au scris sau scriu despre ei, i-au amenintat sau altele....
A spune adevarul si a exista site-uri de acest gen unde oamenii pot avea libertate de exprimare, este considerat ceva "rau" sau este o "calomnie" in Romania!!!

Rezistati, ca aveti de castigat, iar cei care isi cauta joburi au nevoie la randul lor de a sti sa selecteze informatia si sa incerce sa distinga adevarul. Nu doar sa creada ce le este frumos prezentat si impachetat. Sclavagismul inca se practica, sub forma capitalista si corporatista.
Putine site-uri mai sunt ca acesta, felicitari.
Lupul Duminica, 1 Iunie 2014
pai zi-ne si noua cine a atacat ca sa stim sa ne ferim de astfel de companii.
Cosmin Duminica, 1 Iunie 2014
Puteti discuta cu cei ce va hosteaza site-ul sa isi imbunatateasca serviciile anti-DDoS (sunt o tarla de metode de a impiedica cu succes astfel de atacuri de nivel mediu).
Costa ceva mai mult un hosting de calitate, dar merita.

Desigur, un atac DDoS mai poate fi si o strategie de marketing (mai ales ca nu ati postat vreun print-screen de la monitorizarea CPU-ului si/sau a traficului). Dar, in fine, numai succes. E o treaba buna un astfel de proiect.
ADMIN - undelucram.ro Duminica, 1 Iunie 2014

@Cosmin: in primul rand multumim pentru urari.

Intr-adevar, cei care ne gazduiesc au fost de un real ajutor si chiar daca serviciile anti-DDOS (si nu numai) sunt un pic mai scumpe, putem spune ca merita.

Cat despre "strategia de marketing".. zambim :) mai ales ca acest proiect este unul non-profit (cheltuielile = eventualele incasari care speram sa vina pe viitor). Daca este nevoie putem posta si un screenshot unde se poate vedea clar atacul.

Speram totusi ca genul acesta de atacuri sa nu se mai repete, iar cei care au vreo problema cu noi sa poata sa o discute direct.

Multumim inca o data tuturor celor care ne sprijina!

Cosmin Duminica, 1 Iunie 2014
Am mai auzit de cateva companii sau proiecte non-profit care si-au facut putina publicitate asa, de aici si suspiciunea mea :)

Mult succes in continuare!
Pentru a putea comenta va rugam sa intrati in contul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici, nu dureaza mai mult de un minut.