Sursa foto

Cu totii am folosit cel putin odata tehnologia pusa la dispozitie de catre companiile pentru care lucram si in scopuri personale, nu doar cele legate de munca de birou. Pe telefoanele mobile instalam jocuri, sau ne uitam la videoclipuri, iar pe calculatoare sau laptop-uri, ei bine, aici practic nu exista limite la ce putem face.

Ceea ce nu inseamna ca ar si trebui sa facem aceste lucruri. Pentru ca, indiferent ce ati auzit in cercurile de prieteni sau ce ati citit pe Internet, absolut orice activitate pe care o intreprindeti pe calculatorul de la birou poate fi monitorizat.

Ceea ce inseamna ca nu esti deloc anonim, cel putin in ceea ce priveste angajatorul. Potrivit revistei Time, care il citeaza pe Paul Bischoff, de la Comparitech.com, daca doresc, angajatorii nu pot monitoriza doar activitatea online a angajatilor, ci pana si ce tasteaza sau ce programe deschid.

In mod normal, faptul ca fiecare calculator este monitorizat trebuie adus la cunostinta angajatului iar acest lucru probabil se intampla in majoritatea cazurilor. Chiar daca insa nu sunteti instiintati de acest lucru, cel mai potrivit ar fi sa nu folositi tehnologia companiei in scop personal.

Mai ales ca, de ani buni incoace, cu totii avem in buzunare mici computere care ne permit lucruri imposibilie nu cu multa vreme inainte.