În 2020, într-un sondaj realizat de platforma Undelucram.ro am aflat că românii își doresc mai multe zile libere de la angajator, deși în 2020 mulți nu au ajuns să se bucure cu adevărat de ele. În ceea ce privește zilele libere legale, în 2021 românii se vor bucura de un total de 15 zile libere legale. Din păcate, majoritatea vor fi sâmbăta sau duminica, ceea ce înseamnă că vor fi mult mai puține weekend-uri prelungite și vacanțe spontane.

 

Iată câte zile libere vom avea în total în 2021 și cum arată calendarul, pe fiecare lună:

 

Chiar dacă la prima vedere ar putea părea că ne vom bucura de destul de multe zile libere, realitatea este că ne aflăm la coada listei în Europa. Mult sub Malta, care are un total de 36 de libere pe an, Spania 34, și Bulgaria ori Polonia, cu câte 33.

Zile libere în alte țări europene:

  • Malta - 36 zile

  • Spania - 34 zile

  • Bulgaria - 33 zile

  • Polonia - 33 zile

  • Germania - 29 zile

  • Irlanda - 29 zile

  • Olanda - 27 zile

  • Romania - 15 zile


Zilele libere legale sunt reglementate prin Codul Muncii, care prevede ca salariații să aibă parte de sărbătorile legale, zile declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend.

Noul context a produs schimbări majore în economia și piața muncii din România, cu un mai mare accent pe telemuncă sau munca de la domiciliu

În lumea agitată de astăzi, locul de muncă pare prea des ca un roller-coaster emoțional. Ore lungi, deadline-uri scurte și cereri din ce în ce mai mari te pot face să te simți îngrijorat, epuizat și copleșit. Iar atunci când stresul de la locul de muncă depășește capacitatea ta de a face față, acesta începe să-ți provoace daune asupra minții și corpului - precum și asupra satisfacției pe care o simți la job. De aceea este important să te poți bucura de zilele libere legale, precum și de concediul de odihnă de care beneficiezi.

Fie că ești angajat part-time sau full-time, ai dreptul de a beneficia de concedii și zile libere, prin Codul Muncii. În cazul concediului de odihnă, perioada pe care o vizezi trebuie să fie aleasă de comun acord cu angajatorul tău. Însă, pentru concediul medical, lucrurile stau un pic diferit. 

Orice salariat are dreptul, pe lângă repausul zilnic și săptămânal, la un concediu de odihnă anual plătit, de minim 20 de zile lucrătoare, în timp ce angajații care lucrează în condiții grele sau periculoase beneficiază și de un concediu de odihnă suplimentar. 

Pentru angajații a căror muncă nu poate fi întreruptă din cauza specificului activității nici în zilele libere legal, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru, potrivit reglementărilor din Codul Muncii. Angajatorii care nu acordă salariaţilor timpul liber de care beneficiază prin lege în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Odată cu trecerea anilor, românii au ajuns să pună din ce în ce mai mult preț pe echilibrul dintre viața profesională și viața personală. Iar pe lângă concediile de care beneficiază prin contractele de muncă, se pot bucura și de zilele libere legale, reglementate prin Codul Muncii.