Studiile superioare derulate în Elveția asigură șanse mari de câștiguri substanțiale după absolvire. Un clasament al instituțiilor de învățământ superior în funcție de salariile pe care absolvenții lor spun că le primesc, realizat de site-ul britanic Emolument.com și citat de cotidianul francez Le Monde, este dominat de patru universități elvețiene. În top 10 se mai află două instituții britanice și patru franceze. Surprinzător, despre universitățile germane nu se specifică nimic.

 

Clasamentul de 30 de poziții se bazează pe salariile și bonusurile pe care spun că le primesc peste 5.600 de utilizatori ai site-ului britanic, deținători ai unor diplome de licență sau master și care au între 5 și 10 ani de experiență. Potrivit Le Monde, salariile mari dezvăluite de aceștia se explică prin faptul că site-ul este popular printre salariații din finanțe, bine plătiți în general.

 

Absolvenții universității St Gallen, Elveția, au declarat că primesc 188.000 de euro pe an, în medie (salariu și prime). Cei ai universității din Zurich, ai Institutului Federal de Tehnologie și ai Universității de Științe Aplicate au remunerații cuprinse între 150.000 și 165.000 de euro pe an. Pe locul 5 se află London Business School, cu 120.091 de euro, iar pe șase - Școala de Studii Comerciale Superioare din Paris (HEC), cu 114.000 euro anual.

 

Întreg articolul poate fi citit accesând sursa.