Va recomandam un articol foarte interesant realizat de catre cei de la Capital.ro, carora le si multumim pe aceasta cale.
 

Daca inainte de criza schimbau angajatorii de fiecare data cand ii nemultumea ceva, astazi, salariatii celor mai multe companii din Romania considera ca au ajuns „sclavii corporatiilor“. Companiile s-au obisnuit si ele cu postura de stapani si se intrec, nu ca altadata in promisiunea unor pachete de beneficii complexe, ci in abuzuri si ilegalitati.


Daca esti intre doua locuri de munca si intri pe site-ul  undelucram.ro, este posibil sa te decizi pe loc ori sa nu mai lucrezi niciodata, ori sa-ti iei lumea - in cap si sa-ti incerci norocul pe alta piata a muncii. Sunt foarte putini angajatorii care scapa basma curata din vartejul zecilor de mii de comentarii postate de fosti sau actuali angajati in dreptul celor peste 2.200 de companii monitorizate.

 

Prin urmare, opiniile de pe site trebuie privite cu o doza puternica de scepticism. Pe de alta parte, in momentul in care o suta de mesaje din o suta spun acelasi lucru, este firesc ca balanta increderii sa incline spre anonimii care-si varsa frustrarile pe forum. De pilda, este relevant faptul ca unele dintre companiile cele mai criticate pentru presupuse abuzuri la adresa angajatilor au intrat recent in insolventa sau faliment.

 

Este cazul distribuitorului de materiale de constructii Andami, acuzat de neplata salariilor si neacordarea pauzelor legale, a lantului farmaceutic 2na Farm sau a companiei de consultanta Edata, la adresa careia majoritatea comentariilor sunt de tipul „au fost colegi care nu-si mai luasera salariul de cateva luni, si cand au anuntat ca pleaca, n-au fost lasati fara perioada de preaviz, au fost amenintati ca vor avea probleme, dupa care firma nu le-a mai platit banii nici pe lunile anterioare, nici pe perioda de preaviz, nici pe zilele de concediu.“Citeste tot articolol aici.