Cautarea unui job in 2017 inseamna mai mult decat realizarea CV-ului si aplicarea la pozitiile care te atrag. Companiile vor candidati competitivi, care cunosc piata fortei de munca si sunt pregatiti pentru procesul de recrutare.

 

La nivel international, conform ERE Media, schimbarile majore se produc la nivel de structura a organizatiei – prin trecerea de la o ierarhie pe verticala la networking intre echipe, pe orizontala. De asemenea, schimbari se fac si in ceea ce priveste consolidarea echipelor de lucru prin incercarea alinierii valorilor angajatilor cu valorile companiilor.

 

In Romania, anul 2017 este unul dintre cei mai optimisti de pana acum in ceea ce priveste numarul locurilor de munca sau nivelul salarial. Dar si competitia este una mult mai ridicata, asa ca este indicat sa ramai la curent cu toate schimbarile consultand Raportul Hipo.ro Piata fortei de Munca in 2017 sau varianta Raportului Piata fortei de munca in Banat 2017. Iata cateva dintre lucrurile pe care le gasesti tratate pe larg in raport:

 

1. Criteriile care conteaza la angajare

 

Daca la angajarea de Juniori companiile cauta tineri implicati si proactivi, cu mai multe programe de internship la activ si cu deschidere catre invatare, in ceea ce priveste candidatii Seniori, accentul pica pe hard-skills si mai putin pe experienta anterioara de lucru. Indiferent de care parte te-ai afla, este important sa stii sa evidentiezi in CV-ul tau exact ce asteapta specialistii HR sa gaseasca pentru a iesi in evidenta.

 

2. Pachetele de extra-beneficii

 

Beneficiile oferite de angajatori pe langa salarii variaza de la an la an si difera in functie de industriile despre care vorbim. In topul beneficiilor oferite se afla tichetele de masa, asigurarile medicale private si suportul financiar pentru training-uri. Se observa o tendinta din ce in ce mai accentuata catre partea de educare si formare a unor echipe specializate. De asemenea, aceasta este o modalitate de fidelizare a angajatilor pe termen lung.

 

3. Numarul joburilor la nivel national

 

Doar 1 din 100 de angajatori chestionati este de parere ca numarul joburilor – atat pentru Juniori, cat si pentru Seniori va scadea in urmatoarele luni. Aceste previziuni transforma anul 2017 in cel mai optimist an de pana acum. In ceea ce priveste segmentarea joburilor in functie de nivelul de experienta, este important de stiut ca numarul pozitiilor de management ramane constant, insa creste numarul joburilor entry-level si pentru 3-5 ani experienta. Acest lucru inseamna dorinta extinderii si reimprospatarii echipelor de lucru.

 

Descarca Raportul in format .PDF si aflta toate informatiile necesare despre piata fortei de munca la nivel national:

 

- salariul de care poti beneficia in functie de nivelul tau de experienta;

- greselile majore pe care le poti face in procesul de recrutare si cum le poti evita;

- sfaturi de la specialisti HR pentru ca tu sa fii pregatit pentru provocarile procesului de recrutare si multe alte informatii utile.

 

Descarca Gratuit Raportul Piata fortei de Munca in 2017 >>

 

Iar daca esti din zona de Vest, am pregatit o varianta a Raportului dedicata Banatului, din care poti afla:

 

- care sunt domeniile cu cele mai multe joburi in zona de Vest;

- in ce industrii isi doresc cei mai multi candidati sa lucreze;

- care este topul celor mai doriti angajatori din Banat, unde competitia este cea mai ridicata;

- ce pachet de extra-beneficii asteapta candidatii din zona de Vest;

 

Descarca Gratuit Raportul Piata fortei de Munca in Banat 2017 >>

 

Mult succes la urmatorul interviu de angajare!