Sursa foto

Statisticile realizate de Institutul National de Statistica (INS) referitoare la evolutia economiei romanesti in primele sase luni ale anului 2017 pastreaza trend-ul de crestere observat imediat dupa incheierea trimestrului 1.

Concret, INS a raportat o valoare cu 5.9% mai mare a produsului intern brut pe trimestru 1 2017 comparat la trimestru 1 al anului trecut. Raportata semestrial, cresterea este de 5.8 % anul acesta comparata cu 2017.

Cresterea economiei este alimentata de performante bune in mai toate ramurile industriale, pornind de la comertul cu amanuntul si terminand cu industria prelucratoare. Un aport foarte mare l-a avut si industria IT.

Este o crestere economica solida, care provine din marirea puternica a productiei industriale cu 8% si din servicii. O contributie insemnata vine si din sectoarele cu valoare adaugata medie si mare, precum high tech. Sunt rezultate bune, care confirma ca Romania se afla pe un trend pozitiv, pe care vrem să-l mentinem,” a comentat premierul Mihai Tudose intr-o postare pe Facebook.

Potrivit sefului guvernului, in primele sapte luni ale acestui an nivelul mediu al increderii in economie a fost de 105,1 puncte, in creştere fata de perioada corespunzatoare din anul 2016.