Sursa foto

Proiectul de lege care reglementeaza internship-ul a fost adoptat de guvern la mijlocul saptamanii trecute si va permite oricarui tanar care are cel putin 16 ani sa acceseze orice program de internship la companii private sau de stat.

Legea prevede faptul ca participantii la un astfel de program pot castiga vechime in specialitatea aleasa, dar si sansa de a continua ca angajat cu contract de munca la compania la care a efectuat pregatirea.

Sansele ca acest lucru sa se intample, presupunand ca tanarul indeplineste criteriile companiei, sunt destul de mari, avand in vedere ca statul va acorda firmelor o prima de 1.000 de euro pentru fiecare intern care devine angajat cu contract de munca la cel mult 60 de zile de la incheierea stagiului.

O companie nu va putea sa ofere programe de internship pentru un numar de tineri mai mare de 5% din numarul total de angajati. Cei care prind un loc insa vor avea dreptul la o indemnizatie lunara, egala cu cel putin jumatate din valoarea salariului minim brut pe tara.

Internul va avea un program de sase ore pe zi, sau maxim 30 de ore pe saptamana. Nu vor putea fi efectuate legal ore suplimentare.