În această perioadă este destul de greu să îți găsești un loc nou de muncă, mai ales că este indicat, pe cât posibil să nu părăsim locuința. Pentru a veni în ajutorul tău, am selectat câteva domenii în care îți poți găsi un job remote cu ușurință. 

În acest articol vei găsi mai multe informații despre: 

  • Domeniile în care poți lucra remote

  • Joburi remote disponibile

  • Cum se desfășoară interviul pentru un job remote

 

Domenii în care poți lucra de acasă

 

   1. Marketing

Marketing-ul este un domeniu versatil cu multe joburi disponibile. De la content writer și până la Specialist PPC, poți să îți găsești un job care să ți se potrivească. Orice job din marketing poate fi realizat de acasă. Ai nevoie doar de un laptop, experiență în domeniu și ceva creativitate. 
 

   2. Finanțe

Deși majoritatea joburilor din domeniul financiar sunt desfășurate de la birou, există și joburile pe care le poți face de acasă. Partea de facturi, plăți și înregistrare a veniturilor unei companii poate fi realizate remote. 

În această perioadă, există companii care caută angajați cu experiență în acest domeniu. Poți aplica la acest job

 

   3. IT

Un alt domeniu în care poți să îți găsești cu ușurință un loc de muncă remote este IT-ul. Pentru a fi calificat pentru un job în domeniul IT trebuie să ai un minim de 2 ani de experiență. Fie că este vorba despre software developer, hacker etic sau programator, trebuie să ai certificări în domeniu și un minim de experiență. 

Pe partea de Support IT există mai multe joburi disponibile, printre care și acesta

 

   4. Customer service

Poți oferi să lucrezi în departamentul de servicii clienți și de acasă. Nu trebuie să fii la birou pentru a răspunde întrebărilor primite de la clienți sau pentru a îi ajuta pe aceștia să își rezolve problemele. 

Dacă vrei să lucrezi în acest domeniu și știi și o limbă străină, poți aplica la acest job remote

 

   5. Vânzări

Ești tipul de persoană care își poate convinge prietenii sau colegii de orice? Atunci un job în vânzări este potrivit pentru tine. Acum vânzările se fac în online. Astfel, este un domeniu în care îți găsești cu ușurință un loc de muncă remote. 

Ai nevoie de un laptop, un telefon și o bază de date bogată. De acolo, trebuie doar să îți folosești magia pentru a convinge lead-urile să devină clienți. 

 

Cum se desfășoară procesul de recrutare pentru un job remote?

 

Vrei să aplici la un job remote, dar nu știi cum se desfășoară procesul de recrutare? Nicio problemă! Îți dăm mai multe detalii. 

1. După ce aplici la job, dacă ești potrivit pentru poziția la care ai aplicat, vei fi contactat de către un recrutor. 

2. La fel ca pentru joburile clasice, vei fi întrebat când poți participa la interviu

3. În cazul joburilor remote, interviurile se țin la telefon sau video. 

 

Deși interviurile nu sunt față în față, asta nu înseamnă că nu trebuie să le tratezi cu seriozitate. Îți recomandăm să te comporți exact ca la un interviu clasic. De la ținută și până la tonul vocii. 

În general, angajatorii vor opta prima dată pentru un interviu telefon. În a doua etapă, vor contacta ultimii candidați pentru un interviu video. În cazul interviului video, trebuie să ai camera video pregătită și să găsești o cameră în care să fie liniște. Este posibil să existe întreruperi sau să se blocheze partea video, dar nu trebuie să te panichezi. Îi poți spune recrutorului să repete întrebarea. 

În această perioadă este important să păstrăm distanțarea socială și să stăm în casă, pe cât posibil. De aceea, un job remote este ideal. Alege jobul care ți se potrivește și aplică pe Undelucram.ro.