Lista celor mai enervante intrebari la interviul de angajare


Miercuri, 7 August 2013 14 comentarii 4056 vizualizari

07 AUGUST 2013

 

Sunt cateva intrebari ale caror raspunsuri sunt vitale pentru angajator, intrebari ce se repeta indiferent de natura jobului. Totusi, multe dintre acestea par sa-i agaseze pe candidati, pe locul intai in top fiind clasicul „Unde te vezi peste cinci ani?”, arata un studiu derulat de BestJobs.ro.

Aproape 50% dintre candidatii care ajung in fata recrutorului se declara de-a dreptul enervati de intrebarea „Unde te vezi peste cinci ani?”, considerand-o fara sens, mai ales in actualul context economic. Pe locul doi in top se claseaza intrebarea „De ce vrei sa pleci de la vechiul loc de munca?”, indicata de 20% dintre participantii la studiu ca fiind nu numai inutila, ci si agasanta.

Nici discutia despre remuneratia financiara nu este pe placul romanilor. Astfel, 9% dintre acestia sustin ca cea mai enervanta intrebare la interviu este „Ce asteptari salariale ai?”. Discutia despre bani se claseaza pe acelasi nivel cu intrebarile personale pentru romani, in contextul in care un numar egal de participanti considera ca cele mai enervante
intrebari sunt cele de natura personala.

Dintre acestea, cele mai des intalnite exemple sunt „Vrei sa te mariti?”, „Cu cine lasi copilul daca te angajezi?”, „Ce faci in timpul liber?”, „Cu cine locuiesti?”, „Ce religie ai?” sau „Ce ai facut cu banii obtinuti de la fostul loc
de munca?”.

Lasand la o parte intrebarile despre viata privata a potentialului viitor angajat, candidatii chestionati de au mentionat si alte intrebari despre sfera profesionala pe care nu le apreciaza deloc.

„De ce nu te-ai angajat pana acum?”

„Care sunt principalele tale calitati si defecte?”

„De ce ai facut o facultate?”

„Ce ai face daca ai fi milionar?”

„De ce crezi ca esti potrivit pentru acest job?”

„De ce vrei sa lucrezi aici?”

„Cu ce esti deosebit fata de altii?”

„Iti place sa lucrezi peste program?”

„De ce ar trebui sa nu te angajam?”

„Care este cea mai mare realizare a ta?”

Chestionarul a fost realizat in perioada 25 iulie – 7 august de catre platforma de recrutare BestJobs.ro.

Articol scris de: www.realitatea.net

Vezi toate stirile>>

Comentarii
Rita Miercuri, 7 August 2013
As mai adauga":

De ce vrei sa-ti schimbi locul de munca?
Cum arata in viziunea ta managerul ideal/ colegii ideali/firma ideala ?
lol Joi, 8 August 2013
mai e si aia de ce ai facut facultatea asta asa de grea? de parca daca ai facut o facultate "grea" insemana ca esti prost, cand de fapt e invers :)), sau de ce ai aplicat pentru postul asta? la care imi vine sa le raspund pt ca ati dat anunt sau de ce vreti sa lucrati? raspunsul la asta fiind pt bani ca doar nu ca sa am unde pleca de acasa lol
Rux Joi, 8 August 2013
"Stai in Bucuresti? Cu chirie?" Cu alte cuvinte trebuie sa-ti dam un salariu suficient de mare cat sa poti trai in Bucuresti?!? Bine ca nu m-a intrebat si cat platesc intretinerea pe luna... Eu personal fug de firmele care pun asemenea intrebari la interviul de angajare, e o lipsa de respect pe care ti-o arata din prima, cine stie ce te asteapta daca vei fi angajatul lor...
dar Sambata, 17 August 2013
eu cred ca cea mai idiota este cea cu:de ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca?'adica dupa mintea lor trebuie sa stai vesnic la actualul loc de munca si nu trebuie sa mai ai i tu o oprtunitate de schimbare si de evolutie;mie l-a un interviu dupa ce mi-a pus aceasta intrebare a mai pus o intrebare care m-a lasat masca:si daca vii la noi nu se supara actualul tau angajator?adica pe asta il durea sufletul de alta firma ,imi venea sa-i pun bai maimutoiule ce te f grija de altii tu de ce ai scos postul si am venit chemat de tine sa ce ?
elena Luni, 19 August 2013
Intrebare pusa la interviul telefonic pt un post de asistent manager :"cum i-ai explica unei persoane ft in varsta sau bunicii tale Facebook-ul?"
Andu Luni, 19 August 2013
hahaha, tare asta cu bunica bate toba si facebook.
Sobris Luni, 19 August 2013
Eu zic ca ar mai fi o intrebare nu doar agasanta, ci si la limita bunului-simt: "Ai x ani esti esti maritata. Nu vrei sa faci copii?"
cookie Marti, 27 August 2013
@"dar": bine ca nu te-au pus sa scrii ceva, ca nu mai ajungeai la interviu :)). Pe mine, cel mai mult m-a enervat intrebarea "Ce inseamna pentru tine interesant?" Sau .. "Daca ti-am zice sa trimiti o carte de vizita la Polul Nord ce ai face?" :)
Sepecialistul Marti, 27 August 2013
La interviul de selectie pentru angajare, se pun intrebari stupide si in bataie de joc, pentru ca nu sunt locuri de munca. La la un job trimit CV cateva sute de personae in cautarea unui loc de munca. Daca nu vom lua atitudine si vom sta in genunchi la interviu, cred ca va fi din ce in ce mai rau ..... fara o schimbare majora pe plan international ......
claudia Joi, 19 Septembrie 2013
deja devin o rutina aceste interviuri. aceleasi si acelasi intrebari!!!!! unde te vezi peste 5 ani? pe maaarte. intrebari neadaptate nivelului pozitiei pentru care vrei sa angajezi.
Question Joi, 26 Septembrie 2013
O intrebare de viitor: Cate orgasme poti sa ai intr-o zi?
Specialistul Joi, 26 Septembrie 2013
Pana la "lovitura de stat" din 1989 numita si "revolutie", nu erau asa multi "specialisti" in recrutare" si munceau milioane de romani pe diverse posturi in raport cu studiile si experienta lor ......... Asta nu va da de gandit ?
@Specialistul Joi, 26 Septembrie 2013
Iti lipseste simtul realitatii? Poti sa compari mere cu pere? Sau vrei sa ne zici ca era mai bine inainte de 1989?
Specialistul Joi, 26 Septembrie 2013
Din punctul asta de vedere, da ... era mai bine inainte de 1989. Nu sunt nostalgic si nu-mi lipseste simtul realitatii. Terminai Scoala Generala / Profesionala / Liceul / Scoala Postliceala / Facultatea si aveai un loc de munca asigurat fara intrebari stupide la interviuri. Ce calificare aveai din scoala asta erai angajat, punct! Avansarea era pe parcurs in functie de experienta la locul de munca. Nu se pomenea aberatia de acum sa ai Facultate si sa fi casier la hipermarket, benzinarie, etc. sau absolvent de Scoala Postliceala sa fi vanzator, sofer, etc. absolvent de Liceu + Bacalaureat muncitor nevcalificat. Posturi platite acum mizerabil si umilitor cu salarii 650 lei-1000lei net. La preturi de UE avem salarii de Romania!
Pentru a putea comenta va rugam sa intrati in contul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici, nu dureaza mai mult de un minut.