Lucrul de la distanță scade dramatic șansele de promovare


Joi, 18 Mai 2017 258 vizualizari

Munca de acasa posibilitati promovare

Sursa foto

Privit de mulți ca modul de a munci al viitorului în lumea interconectată în care trăim, lucrul de la distanță ar putea avea efecte dramatice asupra carierei oricăruia dintre angajații care lucrează în acest mod.

Potrivit studiilor efectuate începând din 2014 în țări ca Statele Unite sau China, în general un angajat care lucrează de la distanță este în medie cu 13% mai eficient decat colegii care vin efectiv la sediul companiei.

Chiar și așa însă, șansele acestui angajat de a fi promovat sunt cu nu mai puțin de 50 % mai mici decât ale colegilor sai. Motivele, spun specialistii citați de SHRM, sunt multe, dar nu implică în mod necesar rea voință din partea angajatorului.

Motivul principal este legat de faptul că majoritatea celor care lucrează de la distanță sunt angajați pentru proiecte bine definite, care odată îndeplinite nu mai necesita o persoana care sa se îngrijească de ele.

De asemenea, faptul că de multe ori un angajat prestează o muncă dintr-o cu totul alta țară decât cea de origine a companiei face de multe ori promovarea inutilă. Ba chiar din cauza acestui lucru unii dintre angajați vor refuza promovarea chiar și atunci când aceasta le este oferită.

Articol scris de: Undelucram.ro

Vezi toate stirile>>

Nu sunt comentarii. Fii primul care comenteaza acest articol!
Pentru a putea comenta va rugam sa intrati in contul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici, nu dureaza mai mult de un minut.