Sursa foto

Crescand intr-o lume care ofera tot mai multe oportunitati de economisire, milenialii (persoanele nascute intre anii 1980 si 2000) isi pariaza viitorul financiar mai mult pe investitii decat pe banii ascunsi la saltea, dobanzile de la banci sau pensia de la stat.

Potrivit unui raport realizat de Morgan Stanley, aproape toti cei din aceasta grupa de varsta sunt interesati sa investeasca in afaceri pentru a se asigura ca vor duce o viata linistita. Cifrele rezultate din studiu arata ca 86% dintre ei au de gand sa procedeze in acest mod.

Ceea ce este de retinut este ca in general milenialii isi pariaza banii pe afacerile privite ca prietenoase cu mediul inconjurator, fie ca este vorba de producatori de tehnologii verzi sau organizatii care cauta solutii pentru protectia mediului. La mare cautare sunt si investitiile care ar putea aduce un potential impact social pozitiv.

Sunt preferate aceste companii pentru ca, potrivit unui alt raport realizat de Morningstar si Wall Street Journal, rata profitului pe urmatorii 10 ani este superioara celor oferite de companiile clasice. Morgan Stanley pe de alta parte sustine ca 59% dintre mileniali sunt totusi ingrijorati ca, desi impactul social sau legat de mediu al investitiilor lor va fi pozitiv, nu la fel se va putea spune si despre profit.