Somajul este in scadere, prin urmare si forta de munca pe cale de disparitie. Asa ca multi romani se gandesc ca-si pot impune, in aceste conditii, propriile reguli. Nu-i chiar asa. Exact acesti oameni devin prada potentiala a unui tip aparte de pseudo-afaceristi, vanzatori de iluzii, negutatori de bunastare miraculoasa.

Perioadele de declin economic nu sunt pentru toti vremuri de saracire. Pentru unii, criza a inseamnat oportunitati de dezvoltare. Pentru altii, a insemnat o ocazie nesperata de speculare a deznadejdii altora. Despre acestia vreau sa va vorbesc – despre cei care ofera locuri de munca fantomatice, platite cu salarii apetisante, pentru slujbe simple si comode. Nu cer in schimb mare lucru – doar o mica taxa, doar o minima investitie – atat de mica, incat putin protesteaza cand inteleg c-au fost pacaliti.

Principiul este extrem de simplu. Vrei sa lipesti plicuri? Trimiti prin mandat la o casuta postala 50 de lei. in schimbul banilor primesti 2 coli de hartie si un lipici cu o valoare totala de 5 lei. si acum inmultiti cateva milioane de naivi cu 45 de lei si obtineti profitul net.

Prea putini fac apel la lege – si nimeni nu are atata energie incat sa mearga pana la capat pentru pedepsirea escrocilor. Dar pic cu pic se face mult – unele dintre aceste firme fantoma au venituri de zeci de mii de eruo anual, bani adevarati, bani castigati usor. Fara sa faca nimic.

Sunt pline paginile de mica publicitate de anunturi care ofera munca la domiciliu pentru venituri substantiale.

Prima regula a verificarii! daca observati ca firmele respective nu ofera, ca adresa mai mult de o casuta postala sau o adresa de mail, stati deoparte. Nici Ministerul Muncii, nici Politia Economica si nici Protectia Consumatorului nu vor putea face mare lucru impotriva lor.

Suna foarte tentant sa lucrezi acasa, comod, fara teroarea condicii la ore mici, fara neplacerile provocate de un sef artagos. Sa fii propriul tau patron si sa muncesti numai pentru tine – ah, ce vis!

Noul Cod al Muncii are chiar cateva puncte care reglementeaza munca la domiciliu. Cum insa regulile sunt facute pentru a fi incalcate, unii speculeaza portitele legale pentru afaceri fantoma, in care victime sunt, de cele mai multe ori, ori someri care cauta cu disperare o iesire din propriile lor crize financiare, ori romani foarte comozi. Firmele-fantoma care ofera de lucru la domiciliu isi atrag clientii cu oferte tentante – si absolut aberante, insa doar pentru cei care au rabdare sa verifice. De exemplu, potrivit ofertelor respective, stand acasa si lipind pungi, confectionand plicuri sau siraguri de margele te poti bucura de castiguri de peste 50 de milioane de lei vechi lunar.

Munca la domiciliu este atractiva, daca este oferita de un angajator corect.

Intreg articolul poate fi citit accesand sursa.