BlindChat, o aplicație de chat anonim folosită și de companii a intervievat cateva mii de angajati care lucreaza in companiile IT. Studiul a fost compus din doua intrebari: Considerati ca sunteti corect platit? si Sunteti interesat sa va parasiti slujba?

Corelarea raspunsurilor la cele doua intrebari arata inca o data un lucru evident: companiile care au angajatii nemultumiti de salariu au si cea mai mare rata de persoane ce vor sa paraseasca slujba.

Trebuie mentionat de la inceput faptul ca aceasta cercetare a luat in considerare doar opiniile angajatilor care folosesc BlindChat.

Potrivit cercetarii, 40% dintre angajatii Spotify, PayPal si Twitter au spus ca nu sunt multumiti de salariul primit. Potrivit Glassdoor, la nivelul unui senior software engineer se castiga la aceste companii, in medie, $131.000 pe an. In acelasi timp la Netflix, care are potrivit studiului cei mai multumiti salariati, pe aceeasi functie se castiga 210.000$ pe an.

Desi se cunoaste faptul ca in IT se gasesc salariile cele mai mari, 49% dintre angajati au spus ca ei nu sunt platiti corect.

Exista doar cinci companii unde 70% dintre angajati au sustinut ca sunt corect platiti: Netflix, Dropbox,Snapchat, NerdWallet si Twitch.

Intre 75 si 90% dintre angajati vor sa-si schimbe job-ul

Din cercetarea realizata de BlindChat referitor la dorinta de a parasi locul de munca actual, surprinde faptul ca in doua mari companii, Oracle si Microsoft, se inregistraeza si cele mai mari procente de oameni care isi cauta un alt job: 90% la Oracle si 75% la Microsoft, Adobe si Twitter.

Alte trei nume mari, Intel, Yahoo si eBay se confrunta cu o situatie nu tocmai placuta. Potrivit raspunsurilor oferite, 87%, 86% si 83% dintre angajati si-au exprimat dorinta acestora de a parasi compania.

Doua din cele mai cunoscute platforme social media, Facebook si LinkedIn, nu sunt nici ele ocolite de aceasta tendinta, cu 35%, respectiv 40%.

Cei mai stabili angajati raman tot cei de la Netflix, unde procentul se situeaza la doar 27%.