Stim cu totii ca angajatii demotivati nu performeaza, au o productivitate a muncii slaba si cu prima ocazie ies pe usa si isi parasesc angajatorul. Cu adevarat ingrijorator este faptul ca, potrivit unui studiu Gallup, peste 70% dintre angajati au declarat ca se considera demotivati la locul de munca.

 

Si desi organizatiile sustin ca stiu cat de important este pentru companie ca angajatii sa fie motivati si captivati de ceea ce fac, majoritatea esueaza in a gasi managerii care sa faca acest lucru. Pentru ca acelasi studiu arata ca o majoritate covarsitoare dintre respondenti a spus ca motivatia este influentata direct de managerii lor. Cu alte cuvinte, angajatii nu-si parasesc joburile, ci isi parasesc managerii.

 

Un alt studiu, al Universitatii din California arata ca angajatii motivati la locul de munca sunt cu peste 30% mai productivi, au vanzari mai mari in proportie de 37% si sunt de trei ori mai creativi fata de angajatii demotivati. Totodata, foarte putini dintre cei care sunt implicati in ceea ce fac se gandesc sa-si caute un alt job.

 

Top 5 factori care ii demotiveaza pe angajati:

 

Existenta prea multor reguli si regulamente;

 

Nerecunoasterea realizarilor;

 

Angajarea si promovarea unor oameni nepotriviti;

 

Toleranta fata de performantele slabe;

 

Nerespectarea promisiunilor.

 

Intreg articolul poate fi citit accesând sursa.