Peste 20% din salariatii din mediul privat se astepta sa primeasca de Paste tichete sau carduri cadou, cu o valoare medie de 150 de lei, potrivit unui studiu Edenred, companie emitenta de tichete si carduri preplatite pentru angajati.

 

Aproximativ 15% din companiile private ofera salariatilor prime de Paste in tichete sau carduri cadou, fata de 30% din companii care fac acest lucru de Craciun.
 

„Tichetele cadou sunt in prezent pe locul al treilea in topul celor mai utilizate beneficii extrasalariale in Romania beneficiaza de facilitati fiscale importante. Sumele acordate in tichete si carduri cadou sunt scutite de plata tuturor taxelor sociale salariale si patronale, adica peste 10 tipuri de taxe”, spun reprezentantii Edenred.
 

Astfel, fata de varianta acordarii de prime sau bonusuri in bani, tichetele si cardurile cadou au un cost final cu pana la 35% mai mic pentru companii.
 

Tichetele cadou exista in Romania din anul 2004 si pot fi cheltuite in peste 40.000 de magazine de toate tipurile, in toata tara.