Sursa foto

Perioada de stabilitate economica prin care, in ciuda unor mici derapaje, trece Romania se vede si in atitudinea pe care romanii o au atunci cand vine vorba de locurile lor de munca. Atitudine care, pe scurt, s-ar rezuma la stabilitate.

Potrivit unui studiu efectuat de GfK UK la cererea International Personal Finance pe un esantion de 4.000 de persoane din patru tari, inclusiv Romania, doar 15 % dintre romani sunt ingrijorati de faptul ca perioada urmatoare ar putea sa aduca pierderea locului de munca.

Optimismul romanilor in privinta situatiei lor financiare merge atat de departe incat procentul de persoane multumite cu nivelul de trai este de 60%, mai mare decat media europeana care in acelasi studiu s-a situat la 53%.

Ba chiar urmatoarele 12 luni vor aduce lucruri si mai bune, spun 66% dintre respondenti, din nou un procent mult mai mare decat media concetatenilor din Uniune, care vad viitor in mod pozitiv in procent de doar 45%.

Pe termen mai lung, angajatii romani nu prea se gandesc la pensia care inevitabil ii asteapta la finalul carierei. Din cei care se gandesc, doar 12% sunt de parere ca pensionarea ar putea sa le afecteze nivelul de trai cu care s-au obisnuit.