Sursa foto

Ministerul Muncii a anunțat săptămâna trecută aprobarea Planului de Implementare a Garanției pentru Tineret 2017-2020, prin care va finanța în perioada menționată cu un miliard de euro pentru inițiativa Locuri de muncă pentru tineri.

Potrivit estimărilor ministerului, suma, oferită prin Fondul Social European, va fi suficientă pentru a sprijini aproximativ un milion de tineri. Unul dintre motivele care a dus la această decizie este rata crescută a șomajului în rândul tinerilor și în special a celor care nu sunt în ocupare, formare sau educație, spune ministerul.

“Comisia Europeană a făcut apel la mobilizarea activă a statelor membre, a partenerilor sociali și a altor părți interesate să răspundă la provocările actuale în ceea ce privește ocuparea forței de muncă în Uniune, în special privind șomajul în rândul tinerilor,” se arată în comunicatul oficial.

Planul este un răspuns la acel apel al Uniunii Europene, care cere să se garanteze că toți tinerii sub 25 de ani primesc o ofertă de bună calitate de angajare, de continuare a educației, de intrare în ucenicie sau de efectuare a unui stagiu în termen de patru luni de la intrarea în șomaj sau de la momentul în care nu mai participă la o formă de învățământ formal.