Stiri din domeniul resurselor umane


Românii nu susțin economia subterană

Astazi 16:00

Dintr-un studiu comandat de Mastercard și efectuat de Ipsos în 10 țări din Europa de Est reiese că majoritatea românilor, 86 % dintre ei, ar fi gata oricând să sprijine lupta autorităților împotriva așa numitei economii gri.

Jaguar Land Rover angajează 1.000 de ingineri prin aplicația Gorillaz

Astazi 14:00

Aplicația de realitate digitală a formației virtuale Gorillaz va fi utilizată de producătorul auto britanic Jaguar Land Rover pentru a selecta candidații pentru nu mai puțin de 1.000 de posturi de ingineri în fabricile sale.

Douăzeci de milioane de euro pentru start-up-uri în IT

Astazi 11:00

Un nou fond de investiţii, numit Fribourg Digital, a luat fiinţă săptămâna aceasta, cu scopul declarat de a susţine companiile noi în domeniul IT din Europa de Est cu finanţări totale în valoare de 20 de milioane de euro. Pentru a beneficia de un posibil ajutor din partea noului fond, companiile trebuie să se afle la început drum şi să aibă cel puţin un produs dezvoltat la stadiul de Minimum Viable Product.

Ce fel de activități online te pot lipsi de job-ul dorit

Astazi 08:00

Deși cel puțin momentan angajatorii verifică în foarte mică măsură ce fel de persoane suntem pe internet, se naște o tendință din ce în ce mai pronunțată de a parcurge, de exemplu, postările pe care un posibil viitor angajat le urcă pe Facebook sau Twitter.

Majoritatea angajaților nu iși epuizează concediul de odihnă

Ieri 16:00

Potrivit unui studiu realizat de Tsheets, doar în Statele Unite un număr de 600 de milioane de zile de concediu au rămas neutilizate în 2016. În medie, fiecare angajat nu a profitat de zece din zilele de concediu plătit pe care le putea avea.

Străini pot lucra în multinaționalele din România până la 3 ani, pe baza contractului de muncă existent

Ieri 14:00

Angajații din alte state care vin să lucreze în filialele din România ale multinaționalelor din care fac parte vor putea să își păstreze contractul de muncă în țara de origine pentru o perioadă de până la 3 ani, abia mai apoi fiind nevoie ca aceștia să fie angajați și pe teritoriul României.

Start Inovare, cluster românesc de soluții inovative

Ieri 10:30

Diverse multinaționale, societăți cu răspundere limitată, ONG-uri sau universități își vor reuni forțele începând cu data de 21 iunie într-un așa numit cluster, un think tank care va aduna idei de la peste 2.000 de angajați din domeniile energie, IT, agricultură sau mediu, cu scopul de a oferi soluții inovative în diversele domenii ale societății românești.

Peste 1.500 de companii au aplicat pentru Start Up Nation

Ieri 08:00

Primele date referitoare la stadiul aplicărilor pentru accesarea fondurilor din programul Start Up Nation, făcute publice de Agenția pentru Implementarea Programelor și Proiectelor derulate de Întreprinderile Mici și Mijlocii (AIPPIMM) arată că până acum 1.523 de companii au depus documentația necesară.

Românii cred că monitorizarea la serviciu este o violare a vieții private

Marti, 20 Iunie 2017

Orice modalitate de monitorizare la locul de muncă a diferitelor căi de comunicare, interne sau externe, este privită de angajații români ca fiind o încălcare a dreptului lor la viață privată, indiferent de motivul pentru care această monitorizare are loc.

România, în topul țărilor din care provin migranții UE

Marti, 20 Iunie 2017

România se află în primele trei țări europene din care provin imigranții în Uniunea Europeană, potrivit unei analize efectuate de Pew Research Center (PRC), puțin în spatele Poloniei și înaintea Germaniei.

Românii, angajați cinstiți: doar 15% ar acționa imoral pentru a obține salarii mai mari

Marti, 20 Iunie 2017

În ciuda percepției generale că România este în esență o țară coruptă, majoritatea angajaților români spun că nu ar putea avea comportamente nici măcar imorale pentru a obține avantaje personale, indiferent de circumstanțe.

ASEBUSS oferă burse parțiale Executive MBA

Marti, 20 Iunie 2017

Institutul de Administrare a Afacerilor ASEBUSS a dat startul înscrierilor pentru sesiunea iunie-iulie 2017, anunțând totodată și faptul că va oferi „candidaților cei mai valoroși” burse parțiale în valoare de 30% din costul Executive MBA.

Apple, cea mai profitabilă companie din lume în 2016

Luni, 19 Iunie 2017

Compania americană Apple a fost cea mai profitabilă afacere din lume în anul 2016, conform unei analize a portalului Visual Capitalist, care preia date furnizate de Forbes. 45 de miliarde de dolari a fost profitul declarat al Apple, aproape de două ori mai mare decât a Facebook, care a rămas cu 27.6 milioane de dolari sau a gigantului Coca Cola, care a câștigat 41.5 miliarde.

Două treimi dintre angajați sunt deschiși unui job nou

Luni, 19 Iunie 2017

În ciuda faptului că au în general servicii stabile, în multe cazuri de o perioadă îndelungată, majoritatea angajaților sunt deschiși unei noi oportunități de carieră. Potrivit portalului Jobvite, în total 74 % dintre angajați se declară în această situație, chiar dacă se declară mulțumiti de actualul loc de muncă.

Topul companiilor cu cel mai mare venit per angajat

Luni, 19 Iunie 2017

Compania care obține cei mai mare venit raportat la numărul de angajați este Valero Energy, care produce 7.6 milioane de dolari pentru fiecare angajat pe care îl plătește. Îi urmează Chevron, la distanță mare, cu 2.2 milioane de dolari și Phillips 66, cu 5.7 milioane de dolari.

Turiștii străini au cheltuit peste 2.300 de lei de persoană în trimestrul 1

Luni, 19 Iunie 2017

Prima parte a anului, care în mod tradițional nu este considerată o perioadă de vârf în turismul românesc, a atras totuși 446.000 de turiști străini, care în total au cheltuit în diversele zone ale României un total de 1.030 milioane de lei.

10 greșeli comune în negocierea salariului

Luni, 19 Iunie 2017

S-a scris foarte mult despre negocierea salariului și modalitățile cele mai eficiente pentru a atinge cuantumul pe care îl doriți. Să abordăm acum însă 10 din cele mai comune greșeli care sunt comise sau pot apare în acest moment important al carierei Dvs.

McDonald's extinde programul de angajări prin Snapchat

Duminica, 18 Iunie 2017

După ce de la jumătatea lunii aprilie McDonald's a testat un program de recrutare prin intermediul rețelei Snapchat în Australia, compania a anunțat la finalul acestei săptămâni că va duce această ideea și în Statele Unite.

Un număr mare de angajați muncesc și când sunt în concediu

Sambata, 17 Iunie 2017

Deși în general atunci când pleacă în concediu plănuiesc să se detașeze complet de serviciu, nu toți angajații reușesc să facă acest lucru. Potrivit unui studiu comandat de Associated Press (AP), doar jumătate dintre cei care în timpul verii își iau zile libere reușesc să nu aibă niciun fel de contact cu biroul pe perioada vacanței.

Cele mai valoroase certificări în IT

Vineri, 16 Iunie 2017

Portalul de specialitate CIO a dat publicității o listă cu unele dintre cele mai căutate certificări pe care orice candidat la o poziție în domeniul IT ar trebui să le aibă pentru a avea nu numai o carieră de succes, ci și venituri foarte bune.