Forum despre Henkel Romania


maria Vineri, 17 Mai 2013
Hello, stie cineva ce salarii sunt prin Henkel. Entry lever in marketing...?
Mausache Marti, 16 Iunie 2015
Hello!

Am lucrat eu la Henkel pe o poziție de entry level. Henkel este împărțit în 3 divizii Adezivi, Detergenți și Cosmetice. Eu am lucrat pe cosmetice, așa că nu știu în ce măsură experiența de lucru va fi la fel în toate diviziile. Deci vă rog să luați povestea mea doar ca pe un preview al departamentului de marketing al diviziei de cosmetice.
Compania este sales oriented, adică cam orice poziție ai avea, vei oferi suport sales-ului. Ca brand manager faci POSM-uri pentru sales, traduceri pentru website și voice over-uri pentru spoturile TV care vin de la Viena, centrul CEE, în limba engleză. Ca trade marketing something (o să vedeți mai încolo de ce zic something), faci sortări de date, planograme și scoți rapoarte de vânzări pentru a evalua promoțiile în curs.

Eu am fost intern însă pozițiile nu înseamnă mai nimic. Toată lumea face mai aceleași chestii, cu ceva nuanțe. Cât am fost eu acolo un junior brand manager a fost avansat ca brand manager, deși era singura persoană care lucra pe brandul respectiv, iar un trainee a fost pus brand asistent, după ce a plecat un alt junior brand manager deși, din nou, era singura persoană care lucra pe brandul respectiv. Practic nu le-a schimbat decât numele de pe cartea de vizită și salariul.
Ca și intern, aveam acces la aceleași informații ca și ceilalți (date directe de vânzări, targete de vânzări etc.) în afară de bugete, unde aș fi avut acces dacă primeam și eu „o poziție”.

Managementul era absurd de cele mai multe ori. Dacă stăteai DOAR jumătate de oră peste program nici nu te salutau sau se uitau urât la tine când plecai. Când se enervau țipau și dădeau cu pumnii în masă pentru că erau constant obsedați să livreze rezultate GM-ului. De multe ori, când nu îndeplineam un task la timp, mi se zicea: „ar trebui să-ți rup capul data viitoare ca să-mi livrezi la timp” sau „nu mă interesează! Îl vreau luni! Îl iei acasă, stai peste program chit că-l trimiți la 11 noaptea numai să fie luni!”. Aveam foarte mult de lucru mereu + că foloseau niște programe foarte vechi, care-mi rulau rapoarte ba într-un minut, ba în 15, în funcție de câți oameni erau pe server. Lucrul acesta nu mă lăsa niciodată să estimez dacă voi terminat treaba în 2 ore sau 2 zile.

Acum nu vreau să scot în evidență dor părțile negative. Erau și înțelegători cu tine dacă de exemplu voiai să-ți iei jumătate de zi liberă. Sau de ziua ta, de ziua femeii, de Crăciun etc. îți dădeau vreo 150 de lei bonus la salariu. Ce mi-a plăcut cel mai mult era asigurarea de viață. Aveau un pachet foarte bun care-ți acoperea până și medicamentele dacă doctorul îți prescria să iei.

Ceilalți colegi erau ok aproape toți. Nu vroiau să facă probleme sau să iasă în evidență cu ceva, iar asta îi făcea ușor de integrat (erau cameleonici). Câteodată, se mai făceau mici chestionare prin departament legate de POSM-uri(pentru că nimeni nu vroia să-și asume vreo greșeală) iar unele răspunsuri erau: „Lui șefu care i-a plăcut? Ăla cu galben? Atunci ăla să fie!”. Ce m-a deranjat cel mai mult la ei a fost faptul că, după 4 luni în companie, când le-am zis că vreau să învăț lucruri noi, mi-au zis că mai am doar 2 luni de contract așa că de ce să se chinuie să mă mai învețe ceva nou.

În încheiere vă mai zic că, deși este o companie multinațională, salariul pentru intern este de doar 1200 lei brut + bonuri de masă. După 6 luni ți-l mai măresc cu ~200 de lei. După părerea mea, și la un SRL de apartament câștigi mai bine. P&G am înțeles că-ți dau ca intern 2300 net + bonuri.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?