Forum despre Nissa - Demiuma Comimpex SRL


nickname Luni, 23 Iunie 2014
Cat castiga un angajat al magazinelor Nissa
Ce salariu primeste un reprezentant vanzari in magazinele Nissa S.C. Demiuma Comimpex S.R.L. ?
Reprezentantii de vanzari din magazinele de haine Nissa primesc un salariu fix care depaseste un pic salariul minim pe economie; venitul salariatilor mai creste cu ajutorul comisionului din vanzare care este cam 2% din suma totala incasata pe codul fiecaruia; procentajul poate creste putin la atingerea unor vanzari uriase. Acest gen de salarizare este intalnit in cele mai multe magazine de haine, incaltaminte, jucarii, telefonie mobila, Nissa fiind doar un exemplu.

De acelasi tip de salarizare beneficiaza si directorul de magazin, seful de magazin sau managerul de magazin, sau oricum vreti sa il numiti ca este acelasi lucru; acestia primesc un salariu fix de nivelul angajatilor firmelor de paza din mall-uri; comisionul din vanzari, sansa de marire a venitului total, este undeva intre 0,5% si 1% (1% in cazurile cele mai fericite) din suma totala incasata intr-o luna de magazinul pe care il conduc.

Datorita acestui fel de remuneratie de cele mai mute ori apar diferente de venit ciudate: este posibil, si se intampla in multe cazuri, ca un manager,cu 5 ani experienta, al unui magazin dintr-un mall sau complex comercial situat intr-o zona a orasului in care locuiesc oameni mai saraci, sa castige intr-o luna (si in medie pe un an) mai putin decat un angajat entry-level (ca tot se poarta expresiile astea) care isi desfasoara activitatea de prezentare si vanzare intr-un magazin cu vad mai bun.
Ce poate sa faca un angajat, indiferent de functie, intr-un magazin in care pur si simplu intra mai putini oameni?! Sa ii astepte in fata usii, sa le dea pliante, sa le arate sanii sau bicepsii...toate astea nu au rezultat cand oamenii care trec prin fata lor au mai putin bani in buzunar, alta educatie, nu cunosc marca sau intra intr-un complex comercial doar pentru a ajunge la supermarket.

Asa ca oameni buni, cand vreti sa va angajati ca vanzator de acest gen trebuie sa stiti ca:

Salariul fix de cele mai multe ori este 800 de lei si niciodata nu depaseste pragul psihologic de 1000 de lei.
Dupa ce ati fost selectat, dupa 1-2 interviuri (unii fac primul interviu prin telefon, cum ar fi Germanos), primiti oferta si abia atunci aflati unde este situat magazinul in care veti lucra, asa ca daca nu e situat in cele mai bantuite mall-uri din oras, nu prea puteti avea idee dinainte de numarul potentialilor clienti care intra in respectivul punct de lucru.
Veti afla si ca trebuie depusa o garantie in lei, care sa acopere eventuale lipsuri din gestiune - garantia de regula este valoarea a 3 salarii fixe si pentru achitarea ei se opresc cate 10% lunar din salariu pana la completarea intregii sume; in momentul in care angajatul demisioneaza sau este concediat primeste aceasta garantie inapoi, daca nu are nici o datorie angajatorului. Cei de la Germanos solicita si existenta unui fel de girant pentru sustinerea unei pagube mai mari; pentru a rezolva si acest lucru viitorul angajat trebuie sa ceara ajutorul si buletinul unui prieten sau membru al familiei.
Cele mai multe firme solicita si semnarea unui Contract de confidentialitate prin care angajatorul se asigura ca angajatul nu va spune nimanui ce salariu primeste si nu va divulga secrete din cadrul companiei, deci nu va putea spune nimanui ca unele magazine mai cunoscute imprumuta haine, incaltaminte si accesorii unor persoane publice care apar la televizor sau spectacole de orice fel si ca acele produse se vor fi duse la curatatorie si apoi repuse la vanzare, iar clientii nu vor fi niciodata anuntati de acest lucru; probabil ati vazut ca unii prezentatori si/sau asistentii lor multumesc, la sfarsitul emisiunilor, unor firme care i-au ajutat sa nu apara imbracati cu aceleasi haine in fiecare seara; hainele nu sunt daruite sunt doar imprumutate (mai jos, in video, este un exemplu de acest gen).

Alta clauza din contractul de confidentialitate este aceasta: Angajatul nu va solicita angajarea si nu va incerca sa se angajeze la terti cu care angajatorul are relatii de afaceri si nu va ajuta alta entitate sa angajeze sau sa solicite angajare pentru alta persoana care este la acel moment angajat al angajatorului sau a fost angajat al angajatorului in ultimele 12 luni. Mai este prevazut si faptul ca atunci cand un angajat incalca una din obligatiile de confidentialitate prevazute in contract trebuie sa plateasca o suma intre 10.000 si 20.000 de euro (difera de la o companie la alte) in 15 zile de la data incalcarii contractului.
Durabilitatea contractului de confidentialitate este valabil pe toata durata ramanerii in vigoare a contractului individual de munca semnat si in plus inca 2 ani de la incetarea contractului de munca.
Acum, daca ati avut rabdare sa cititi toata povestea de mai sus, ati putea ramane cu impresia ca eu consider ca este inutil sa aveti un astfel de job, insa nu este deloc asa.
Lasand la o parte faptul ca puteti face bani si ca aveti si sansa sa avansati in firma in care lucrati, cred ca experienta acumulata va va fi folositoare tot restul vietii. Veti participa cateodata la traning-uri care vor parea lungi si plictisitoare, veti avea colegi rautaciosi, clienti nemultumiti sau idioti, reguli stupide; sfatul meu este sa fiti mereu cu ochii larg deschisi, zambetul pe buze si atenti la toate sfaturile si observatiile venite din partea colegilor sau sefilor, pentru ca multe din ele va vor folosi mai tarziu.
Iony29 Miercuri, 11 Mai 2016

Buna!! Pe langa faptul ca salariul este de 780 de lei, ei zic 900, fix, dar nu este asa....deoarece iti opresc 120 de lei in fiecare luna garantie gestionara, zic ei! Am demisionat dupa 7 luni din motive salariale si de program. Banii nu intra niciodata la timp, ore suplimentare cat poti duce, de plata acestora nici nu se pune problema...... dupa 4 luni de la demisie s-au gandit ei sa faca un inventar, de unde reiesea paguba de 8200 de lei, deci, au vrut sa opreasca garantia angajatilor pentru paguba lor. Eu o sa merg mai departe si la televiziuni si la ITM, vreau sa vada toata lumea unde lucram, ce angajator este Demiuma Comimpex, careia i-au plecat 12 angajati de o data, din cauza neregulilor pe care le detin....

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?