Forum despre StreamWIDE Romania


habarnam Vineri, 13 Decembrie 2013
Pentru post de programator:

Plusuri:
- colegi de treaba
- salariu ok (cel putin asa a fost pentru mine)
- 2 teambuilding-uri pe an
Minusuri:
- management oribil atat in Romania cat si in Franta
- in general un nivel tehnic scazut; oameni buni tehnic cat sa-i numeri pe degetele de la o mana
- se lucreaza cu o tehnologie proprietara care nu este de mare ajutor in afara (se fac si aplicatii web insa doar ca si interfete de administrare)
- trebuie sa lupti eroic ca sa obtii o marire de salariu si acea marire vine intotdeauna cu noi responsabilitati
- cod PHP mizerabil, foarte des scris de programatori C/C++ care habar n-au ce e aia programarea orientata obiect
- perioade stresante inainte de release-uri
- decizii tehnice dubioase luate de oameni non-tehnici
- managementul apreciaza doar oamenii care isi tin gura si nu le contesta deciziile, chiar si cand acestea sunt niste decizii proaste
- departament de vanzari (cel din Franta) complet lipsit de etica si interesat doar de propriile comisioane; deseori acesti indivizi cauzeaza foarte multe probleme departamentelor de dezvoltare pentru ca li se da mana libera sa promita orice actualilor sau potentialilor clientilor; exista sanse foarte mari sa ai de tras la jug pentru ca clientului i s-a promis un feature care in mod normal dureaza luni de zile in 1-2 saptamani.


Concluzie:

Daca esti senior nu-ti recomand acesta companie. Daca esti junior poate apuci sa inveti una alta, dar in maxim 2 ani sunt 90% sanse ca vei vrea sa pleci. In orice caz nu-ti face iluzii ca poti schimba ceva, multi au incercat si au dat gres. Daca esti genul de persoana orientat pe facut lucrurile sa mearga repede, axat pe hackuri si manareli, vei fi iubit de catre management in aceasta companie (si probabil injurat de cei care vor trebui sa lucreze pe codul tau).
ProgramatorLaStreamwide Joi, 20 Februarie 2014
Raspuns pentru review-ul de mai sus:

1. Lucrez de 5 ani la aceasta firma. E o firma destul de mica (35-40 pers) asa ca poate nu inseamna mare lucru faptul ca jumatate de firma lucreaza de cel putin 4-5 ani aici, unii chiar de peste 7 ani. Dar nu cred ca suntem cu totii nebuni sa stam atatia ani la o firma cu un "management oribil".
E drept ca se lucreaza, dar se lucreaza frumos: cu specificatii clare, coding rules, fara stat peste program (nici macar in acele perioade de dinainte de release). Daca ar fi fost management oribil ar fi lucrat fiecare cum il taie capul, haotic si fara sa respecte vreo regula de codare.
2. Se ofera sansa ca oamenii sa se inscrie la cursuri externe pentru a-si imbunatati cunostintele tehnice (sub anumite conditii - ca pe la toate firmele, gen tb sa mai stai 6 luni la firma dupa ce termini cursul). Exista oameni tehnici buni mai multi decat poti numara pe degete.
3. Produsele sunt ale firmei, deci da se lucreaza pe o tehnologie dezvoltata aici. Dar nu suntem prima firma din lume care facem asta si nu vad de ce e un minus. Dezvoltam aplicatii, nu facem site-uri web, asa ca da - nu se face prea mult web development.
4. La final de an exista un review in urma caruia se ofera de obicei mariri. Rare cazurile in care nu se ofera nimic - trebuie sa chiar stai degeaba un an ca sa nu primesti nimic. Si marirea e de obicei ok si pe merit. Acum tb sa fie fiecare realist si sa nu se astepte la mariri de 500 euro ca nu exista asa ceva pe nicaieri.
5. Aplicatiile sunt vechi de peste 8-9 ani. Normal ca se gaseste si cod prost in ele, dar pentru asta la fiecare versiune se aloca timp si pentru refactorizari.
6. Perioadele stresante dinainte de release-uri s-au redus considerabil (calitatea produselor a crescut in timp) si in general sunt managerii stresati, nu programatorii.
7. Managementul apreciaza ideile bune, doar ca nu se implementeaza toate. Iarasi un lucru normal - tb sa fi nebun sa iti imaginezi ca o firma vrea doar sa ia oameni si sa ii scoleasca si sa ii lase sa implementeze doar ce le trece lor prin cap. Nu e firma de binefacere, e o afacere - cu clienti si termene.
8. Exista departamente de presales (inclusiv in Romania) care comunica des cu departamentele de dezvoltare. Asa ca problema cu vanzarea de features care nu exista e istorie.

Despre firma:
Domeniul de activitate: telecomunicatii. Dezvolta aplicatii de mesagerie vocala, charging, interactive routing, etc (gasiti pe site-ul firmei detalii despre toate produsele)
Sedii: Franta, Romania, China, Tunisia, USA.
In Romania: research&development, presales, delivery, support.
Beneficii: carte de munca, bonusuri (pe bune), bonuri de masa, abonament Medlife, teambuilding-uri, mediu de lucru placut

Observatie personala: am avut cativa colegi care se luau mereu de orice lucru marunt din firma, gen cafeaua (care e Jacobs si e din partea firmei); in fine genul ala de oameni nemultumiti de orice. Si faceau asta si 2 ani de zile, dupa care plecau "triumfatori". Dupa un timp, doreau sa se intoarca pentru ca "era mai bine aici".
Asa ca daca esti genul de om caruia nu ii place "binele", nu veni. O sa fi dezamagit sa gasesti o firma ok, nu esti amenintat ca nu mai sunt proiecte si tb facute reduceri de personal, nu se urla la tine, nu ti se cere sa muncesti peste program, nu se intarzie cu salariul, etc.

Concluzia (mea):
Senior sau junior, poti veni linistit!
Catalin Enache Vineri, 21 Februarie 2014
Lucrez in companie de 8 ani. Am sa continui ideea lui habarnam.

Daca esti programator senior, cu aere si pretentii de guru sau vip, daca nu te poti integra intr-o echipa, daca regulile nu sunt pentru tine, sau daca vrei sa codezi doar ce ai chef, cand ai chef, daca strambi din nas cand trebuie sa scrii o documentatie sau sa dai un raport, intr-adevar, nu veni in StreamWIDE.
Dar, daca vrei sa lucrezi intr-o companie serioasa, stabila, unde salariile si bonusurile se dau la timp indiferent ca este criza sau nu, ca variaza cursul euro sau pozitiile astrelor, daca vrei un mediu de lucru unde ai posibilitatea sa inveti si sa evoluezi, un mediu de lucru unde statul peste program nu este ridicat la rang de virtute, sau daca vrei sa fi apreciat pentru performanta si implicarea ta, da, atunci poti veni la noi, s-ar putea sa-ti placa.
anonimu' Duminica, 24 August 2014
habarnam are dreptate !

Iar cei care au venit sa contreze adevarul spus de habarnam sunt oameni foarte bine impamanteniti in aceasta firma (mai mult sau mai putin in pozitii cheie), greu adaptabili intr-un altfel de mediu sau colectiv si cu o comoditate iesita din comun.

Tocmai de aceea pozitia lor asupra adevarului curat, spus mai sus o sa fie intotdeauna contrara.
eusitu Joi, 3 Noiembrie 2016

Am fost chemat la interviu de aceasta firma. Sicer am ramas fara cuvinte:
- Sediul firmei spui ca e un spital, cu mobilier si miros ca si intr-un spital vechi
- Jobul era pentru front end insa majoritatea intrebarilor erau de back end
- Am dat un test la firma de recrutare, apoi am fost anuntat cand am ajuns la ei ca trebuie sa mai dau inca un test
- Testul a fost cu mysql, html, css, javascript, jquery. Trebuia sa scrii cod nu erau intrebari si aveai 30 minute ceea ce mi s-a parut o aberatie sa dai doar 30 min la cat era de scris, mai ales ca aveai de facut o pagina de html5 si css/css3 care nu era simpla.
- Am citit si comentariile de aici si sunt sigur ca cei din firma le-au scris pe cele bune.

Mie sincer mi-a nu mi-a placut nimic, la cat se laudau in descriere si la firma de recrutare cu america, mi-au spus ca nu au nimic in america :).
Nu lucreaza cu GIT ci cu Mercury, ceea ce nu am inteles de ce o firma care spune ca e asa mare nu e la zi cu softurile.
In fine, pentru cine se va duce la interviu si o sa fie incantat de ceea ce vede, ii doresc succes.

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?