Interviuri companie KPMG Romania

Dificultate Interviu
1 interviuri

3
Foarte dificil

Mediu

Foarte usor
Experienta Interviu
Pozitiva0%
Neutra0%
Negativa100%

Interviu Junior Tax Consultant

Am fost la interviu in Iunie 2016, in Cluj-Napoca.
Durata interviu: 1 Zile.
Dificultate interviu: Mediu.

Cum a decurs interviu?

Probabil cea mai penibila experienta pe care o poate intalni cineva pe parcusul vietii profesionale. 3 manageri, printre care unul din Bucuresti au sustinut un interviu de grup pentru pozitii de Junior Tax and Accounting consultant. Vreo 15 candidati, toti foarte tineri, majoritatea proaspeti absolventi, insa toti aveau experiente interesante si erau suficient de pregatiti. Doi dintre cei trei manageri au petrecut mai bine de o ora umilind pe fiecare in parte, ba chiar jignind-ui. Cateva exemple de cuvinte folosite de managerul KPMG pe Bucuresti au fost: "esti praf", "bah, da toti aveti doua facultati", "ah, tac-tu e smecher", "dar tu ce crezi ca e aici" si multe altele ce nu le pot scrie aici. M-am gandit initial ca este un tip de interviu pentru a ne pune sub presiune, asteptandu-ma ca pe final sa incheie interviul intr-o maniera civilizata, recunoscand ca a fost o tehnica, insa nu a fost asa, din contra, probabil nu era chiar un rol. In orice caz, din cate tehnici de interviu exista, ei au gasit-o pe aceasta cea mai potrivita si au dus-o la penibil. Se pare ca ramura KPMG in Romania a gustat putin din "autenticitatea" locala.

Intrebari si teste la interviu
Intrebari simple, clasice, cu putina relevanta sau originalitate, erau menite doar a duce discutia intr-o zona pe care am descris-o mai sus, nicidecum pentru a cauta a ii cunoaste mai bine pe candidati. "Vorbeste despre tine" sau "de ce KPGM?"

Sfat pentru alti candidati
Nu va lasati purtati de ideea de prestigiu al unei firme, considerati doar respectul care vi se ofera, si salariul, evident. Apropo, din ce am cercetat, salariile sunt nicidecum impresionante ca sa merite efortul. Ca experienta merita sa aveti un astfel de interviu, ca sa stiti unde sa nu lucrati :)

Comentariul va fi eliminat definitiv. Sunteti sigur ca doriti acest lucru?