Connect44

3
  • www.connect44.com

Acest angajator nu comunica, momentan, despre brandul sau in comunitate.

Reprezinti compania?
Activeaza-ti profilul

Evaluari companie Connect44

Companie misto cu o singura problema

22.05.2019 - Fost angajat Full time Util (1)

Pro
- mediu placut de munca, foarte prietenos
- predomina un stil colaborativ si participativ
- exista sustinere in anumite cazuri pentru ceea ce isi doresc angajatii
- cladire noua, moderna
- oportunitati internationale
- petreceri interne
- alte activitati organizate intern

Contra
- pentru unii, locatia poate fi problematica, insa nu reprezinta o problema reala
- conducerea departamentului de HRIn cele ce urmeaza este doar impartasirea unei experiente care poate ajuta alti oameni sa mearga in departamentul de HR. Sau nu :)

Experienta mea cu aceasta companie a fost foarte placuta initial. Am gasit acolo oameni faini, gata sa te ajute oricand aveai o nevoie sau nu intelegeai profilurile tehnice. Erau acolo pentru tine oricand si simteai ca lucrezi in echipa la nivel de companie. Era un mediu atat de placut si colaborativ, incat chiar era un sentiment ok cand o porneai spre munca.

Singurul minus in aceasta companie pentru mine a fost departamentul in care am lucrat, si anume HR. Si aici nu ma raportez la intreaga echipa de acolo, fetele erau super ok, insa pacat ca de multe ori nici ele nu se simteau ok in prezenta HR Managerului. Si din denumirea pompoasa de "Manager", lipseste cu desavarsire "H-ul" in acest caz, cumva necesar skill-ul de a fi "human" pentru a reprezenta acest departament.

Experienta mea cu acest "R Manager" a fost urmatoarea, destul de trista, si care m-a lasat cu un gust amar si cumva de uimire ca exista un asa fel de om.

Perioada cea foarte misto pentru mine a fost in momentul in care am avut un sef direct in UK, cu care am colaborat foarte bine, de altfel, fiind acel gen de sef care te asculta, te intreba daca esti ok, iti explica toate cele ce trebuia sa le stii si efectiv era acolo pentru tine. Lucram cot-la-cot si puteam sa discut orice. In timpul cat am avut un manager direct in UK, lucrurile au mers foarte bine, si aici ma refer la faptul ca am reusit sa dam drumul noului proiect impreuna, reusind sa facem angajari 50-50. Si pe langa proiectul din Romania, am fost implicata si in proiecte internationale, proiecte pentru care gasisem candidati interesati din Romania de relocare, care au fost vazuti si de client.

Problema a fost ca eram singurul angajat din HR - cu manager direct in UK, iar managerul departamentului de HR din Romania dintr-un motiv sau altul, nu agrea modalitatea de lucru a managerului din UK, iar eu eram la mijloc in acest conflct nedeclarat.

Inainte de evaluarea mea cu o saptamana, managerul din Romania a cerut ca eu sa trec in echipa din Romania, desi managerul din UK nu a dorit acest lucru. Insistenta a facut pana la urma ca eu sa ajung in echipa din Romania. Imediat au trecut cele 3 luni de proba, iar la evaluarea mea mi s-a zis ca “rezultatele mele sunt foarte proaste” (desi in 3 sapt am gasit jumatate din echipa de pe noul proiect, si am avut si candidati pentru proiecte internationale), asa ca voi primi “o noua sansa”, aceea de a fi in echipa din Romania, sub conducerea managerului din Romania. De asemenea, mi s-a zis ca “nu are de unde sa stie ce fac eu acolo toata ziua” (desi avea acces deplin la bazele de date) si ca nu i se pare corect sa ma evalueze. Evident ca era un pretext iar noua mea sansa insemna si reincadrare in functie, ceea ce a atras o noua perioada de proba, timp in care desfacerea contractului de munca se putea produce oricand. Nu este un sentiment placut sa stii ca muncesti degeaba pentru o companie, sa ai rezultate, sa o ajuti sa creasca si totodata sa ti se spuna ca “ai rezultate proaste”, fara a mentiona macar o clipa de toate roadele culese in cele 3 luni. "O noua sansa" pentru ca in 3 saptamani au fost 6 angajari si proiectul a devenit functional. "O noua sansa" pentru ca pe langa Romania, am avut candidati intervievati si in strainatate. Pare ca era nevoie de sansa asta. Trecusera 5 luni de la angajare si eu inca eram in proba. Nu a fost stabilit un KPI, in baza caruia sa se raporteze la calitatea rezultatelor, pur si simplu doar trebuia sa acoperim pozitiile deschise. Colegii tehnici cu care am colaborat erau multumiti, managerul din UK la fel de multumit. Singurul care avea o problema pentru orice solutie era managerul din Romania - care efectiv voia probabil sa il scoata pe managerul din UK din orice proces, iar eu eram singurul angajat care avea sef direct in UK.

Toate ca toate, noua mea sansa a mai durat o saptamana si jumatate, timp in care au fost sedinte zilnice si de fiecare data tipa in mod deosebit la mine. De fiecare data cand se ajungea la o discutie cu mine in sedinta, efectiv tonalitatea ei ajungea la cote de opera. Nu exista sedinta fara tensiune si tensiune fara stres. Pana si celelalte colege au sesizat o schimbare in atitudine cand se ajungea la o discutie cu mine. Pentru un motiv sau altul, poate ca pana la urma asa era normal sa fie, who knows :)

In sedintele ce au fost, parca era un monolog cand discuta cu mine. Nu ma lasa sa explic cand era de explicat si de fiecare data acest manager era mult prea nervos ca sa isi poata auzi interlocutorul. De la care cerea raspunsuri. Comunicarea practic era inexistenta.

Asa ca dupa o saptamana si jumatate mi-a pus un 1to1. Nu a durat mai mult de 7 minute, timp in care mi-a zis ca “noi 2 avem o problema si cum o putem rezolva?” Efectiv i-am zis ca are o atitudine mult prea nervoasa, si ar trebui sa fie mai calma. Nu a stat la discutii si solutia pentru aceasta problema a fost “De cat timp am nevoie sa imi gasesc un nou loc de munca?”. Cu chiu, cu vai, am mai prelungit sederea mea finala pentru inca o luna.

Ceilalti colegi cu care lucrasem pe proiectul cel nou, au gasit solutia pentru aceasta situatie de a ramane pe o pozitie non-tehnica. Doar au anuntat “R Managerul” din Romania, iar acesta a plecat de la munca cu urme de plans. Nu am inteles niciodata aceasta atitudine sa ai ceva impotriva, incat sa fii afectat atat de tare.

Cand am semnat noul contract pe pozitia oferita ca solutie sa raman alaturi de colegii din companie, nu a fost prezent nimeni de la HR. A refuzat sa fie acolo, in conditiile in care, in fiecare sendinta tinea cu ardoare sa mentioneze ca nu se angajaza nimeni acolo fara prezenta ei :) Am intrebat de ce nu este acolo la semnare, si mi s-a raspuns “ca sa nu existe conflicte”. Conflicte? Nu am inteles niciodata ce conflicte ar fi putut sa fie, si tu ca HR Manager, sa fii afectat atat de tare? Cred ca nici “retentia de personal” nu era un skill detinut de acest “R Manager”.

Am semnat noul contract, fusesem chiar si la medicina muncii pentru noua mea pozitie. Totul era ff ok. Dar au venit cei ce au infiintat compania, iar “R Managerul” a stat o zi intreaga in sedinta cu fondatorii. Urmatoarea zi nu am mai mers la aceasta companie, colaborarea mea cu ea se incheiase.

Asadar am fost data afara cu “magna cum laude”, cu toate armele, de catre un om care a facut tot ce i-a stat in putere pentru acest lucru. Dupa decizia de a ramane in companie pe cealalta pozitie, cand treceam pe hol, se facea ca nu ma vede si nu raspundea la “Buna”. Un exemplu, fireste.

Experienta mea a fost pe cat de dezamagitoare, pe atat de benefica :)

Compania este foarte ok, oamenii sunt sustinatori si alaturi de tine cand sunt probleme. Recomand aceasta companie celor care vor sa mearga pe pozitii tehnice, insa nu o recomand celor ce vor sa mearga pe pozitii de HR. Sau cel putin sa nu mai fie acolo acest Manager de HR care se descurca extraordinar de bine cu oamenii. :)

Mentionez ca acest Manager de HR a avut o atitudine nervoasa si cu o alta colega, de mai multe ori. Si prin atitudine nervoasa ma refer la tipat. Tipat. Un lucru normal, fireste. Un exemplu. Ca asa ar trebui sa fie un departament de HR :)

Oricine are rezultate, merita sa fie apreciate verbal. Conteaza foarte mult. Poate mult mai mult ca un bonus. Iar motivatia angajatilor este o arma de care orice Manager ar trebui sa se foloseasca pentru ca angajatii sa fie multumiti, productivi si sa raspandeasca numai lucruri bune despre compania angajatoare pe piata muncii :) E greu sa ai grija de oamenii tai?

In final, aceasta companie mi-a lasat un gust amar si dezamagitor in baza experientei avute, dar care a recompensat cu toti oamenii dragi cu care am pastrat legatura :)

Sfaturi pentru conducere
Sa acorde putin mai multa atentie cand se ia decizia de a angaja un om care nu este in acord cu valorile declarate ale companiei pentru pozitii de "management"

Full time - HR Recruiter - Bucuresti
Perioada de munca este de mai putin de un an.
Recomand aceasta firma cunoscutilor.

Util
Locuri de munca
Pepco Romania
Pepco Romania
Tezaur Investment Group
Calcuator salariu
Evaluari recente
Stagiar
program flexibilatmosfera relaxatăcantinăoportunități de avansarevolum mic de muncă, după caz
Operator date calculator
-echipa tanara-plata la.timp-orar flexibil
Analist financiar
CulturaOrganizareProcese/ proceduri bine documentate
Concurs
Salarii adaugate recent
Barista
1.330 lei
Sales & Customer Support ...
3.500 lei