Essensys Software

4
  • E-Mail: jobs@essensys.ro
    Site: www.essensys.ro

Acest angajator nu comunica, momentan, despre brandul sau in comunitate.

Reprezinti compania?
Activeaza-ti profilul

Forum despre Essensys Software

iustiand Miercuri, 31 Aug 2016

Am lucrat la Essensys 2 ani si, pentru cei care sunt interesati, pot clarifica cateva lucruri:

1) Pe forum se tot vorbeste despre interviu si cum este extrem de greu. Total neadevarat. Testul practic si interviul face-to-face sunt de complexitate medie cu putine intrebari mai dificile. Un programator care se respecta nu are cum sa se planga de intrebarile din interviuri. Evident, nu fac parte din persoanele care nu au facut perfect la interviu, fiind exercitii pe care nu le-am putut face dar nu pentru ca mi se pareau super grele, ci pentru ca nu eram eu pregatit.

2) Feedback-ul oferit dupa interviu. Unii au zis ca nu li se raspunde dupa interviu. Aici nu pot nici sa acuz, nici sa apar. Am avut prieteni care au aplicat si li s-au raspuns rapid. Ce pot sa confirm in schimb este ca in perioada angajarii, office manager-ul este toata ziua ocupat sa dea telefoane si sa anunte destul de multe persoane, deci, probabil, poate avea si scapari sau sa omita unii aplicanti.

3) Mediul de lucru este linistit si colectivul este format din oameni super.

4) Referitor la salarii, nu pot sa fiu chiar foarte indiscret, dar salariile sunt destul de decente (!!! pentru juniori. Pentru posturi mai avansate chiar nu am idee). Am avut colegi care lucrau la alte firme pe acelasi post (junior programator) pe mai multi bani, dar diferenta nu e foarte mare.

Ca sa inchei, Essensys mi s-a parut un loc bun pentru a-mi incepe cariera de programator.

Util (0) Util
Raspunde
lucianmoga Joi, 09 Iun 2016

Am fost la interviu in luna iunie a acestui an. Confirm lipsa comunicarii si a feedback-ului de la interviuri.

Util (0) Util
Raspunde
Sunt utile aceste informatii?
Ajuta si tu comunitatea impartasind experienta ta in Essensys Software
traiandragomir Luni, 02 Feb 2015

Incep prin a spune ca locuiesc in Ploiesti, am fost nevoit ca imi caut urgent un nou loc de munca, si astfel am fost la singurul anunt disponibil in Ploiesti si la mai multe interviuri in Bucuresti. Astfel am aplicat pentru un interviu la Essensys. Acest lucru se intampla in primavara lui 2014.

Am fost chemat la interviu, si mi s-a trimis pe mail si un PDF in care erau diverse informatii utile, precum locatia firmei, domeniul de activitate, tehnologiile folosite, etapele interviului (erau specificate clar 3 etape - intalniri: test , interviu cu probleme discutate cu un senior si intalnirea finala pentru negocierea salariului, etc). Fiecare etapa era eliminatorie, desigur :).

La prima intalnire am stat foarte putin de vb cu cineva de la resurse umane, apoi am inceput testul. Eu am aplicat pt un post de .NET Programmer, unde era specificat "middle level", in conditiile in care experienta mea in programare era de 5 ani doar pe .NET. Testul s-a dat pe calculator (dar fara probleme sau cod scris, ci doar raspunsuri la intrebari). Am sesizat de la inceputul testului ca a fost selectat testul pentru "senior". Mi-am spus ca nu are rost sa ma plang, ci, mai bine incerc sa vad cum ma descurc la primul test de senior dat vreodata, si ca, daca rezultatul nu va fi satisfacator pt. senior, poate imi vor oferi totusi sansa sa ocup un post "middle". Durata a fost destul de mare (am utilizat toate cele vreo 90 - 120 minute - ca nu mai stiu sigur cat timp aveam), in care a trebuit sa raspund la cateva zeci de intrebari grila (orientativ, vreo 70) si inca vreo 10 intrebari cu raspuns scris. Gradul de dificultate mi s-a parut ridicat, au fost si intrebari pe tehnologii web (cu care eu nu lucrasem), iar multe intrebari nu erau de genul: "cum se poate rezolva X?", ci de genul "care este varianta optima de rezolvare pt X?". Intrebari dificile pentru mine, care fusesem obisnuit doar sa rezolv problemele, fara sa pun accent deosebit pe optimalitate. Nu a fost chiar un interviu, ci pur si simplu un test, pentru a filtra candidatii care ajung in faza de interviu propriu-zis.

Dupa cateva zile, poate o saptamana, am fost contactat isi mi s-a spus ca am trecut testul si putem stabili data pentru interviu. De asemenea, mi s-a spus ca, in cazul in care voi trece probele de la interviu, voi putea discuta si detaliile legate de salarizare (etapa a 3-a) tot in aceasta intalnire, pentru a nu fi nevoit sa fac inca un drum de la Ploiesti la Bucuresti.

La cea de-a doua etapa am fost primit de un programator senior, cu care am sustinut interviul, urmat de o noua proba (specificata de la inceput in PDF-ul de care va vorbeam) si anume discutarea rezolvarii unei probleme concrete date de firma si analiza rezolvarii propuse impreuna cu programatorul senior. In cazul meu, problema se referea la proiectarea unei baze de date pentru un anumit scenariu. Banal... mi-am zis. Insa, la final, mi-au fost evidentiate multe potentiale probleme si mi s-au cerut solutii pentru rezolvarea lor. Raspunsurile date ulterior pentru rezolvarea problemelor si constrangerilor au fost suficiente pentru a trece la urmatorul pas, si mi s-a cerut sa spun care ar fi salariul dorit. Apoi, incapere a fost chemata o alta persoana, mai "importanta", cu care am avut o scurta discutie tip interviu, dupa care, citind in CV-ul meu ca sunt pasionat si de statistica, mi-a pus cateva intrebari referitoare la ANOVA, intrebari la care orice pasionat de statistica ar trebui sa cunoasca raspunsurile, si m-am descurcat. Apoi, domnul respectiv mi-a dat o alta problema, despre care am aflat ulterior ca avea legatura cu o problema reala, si careia i-am putut propune o abordare legata de statistica. Dupa rezolvarea propusa mi s-a spus "Ok. Te vrem in echipa."

In acel moment imi cam tremurau picioarele, pentru ca fusesem acceptat si pentru job-ul din Ploiesti, si, din motive personale, nu imi doream sa ma mut in Bucuresti, si nici sa fac naveta, daca aveam alternativa. Ma dusesem la faza a doua a interviului mai mult sa vad de ce sunt in stare, insa eram hotarat sa raman in Ploiesti, chiar si pe bani semnificativ mai putini. Mi-am cerut scuze domnului care mi-a spus ca am fost acceptat pentru job la Essensys, si i-am spus sincer care este situatia mea si ca, daca ma pot intelege dpdv financiar cu angajatorul din Ploiesti, voi alege Ploiestiul chiar si pe bani mai putini. Cel putin 6 - 12 luni, pana imi rezolv problemele personale.

Domnul respectiv era dl. Mihai Matei, actionar si director al firmei Essensys. Mi-a spus ca usa imi va fi deschisa si peste 6 luni, si peste 1 an, si consider ca s-a tinut de "promisiunea" facuta.


Dl. Mihai Matei m-a contactat dupa 6 luni, insa eu am ales in continuare sa raman in Ploiesti. Asta doar din cauza unor probleme personale.
PS - Am considerat ca pot macar sa onorez invitatia de a ma duce sa mai discut o data cu dumnealui problemele care ma determinau sa raman in Ploiesti, ceea ce am facut, iar dl. Mihai Matei m-a asteptat sa ajung in Bucuresti, dupa program, si am stat de vb deschis mai bine de 1 ora si jumatate, cand in firma nu mai era nici un alt angajat!


(*) Pentru atentia acordata de catre dl. Mihai Matei am simtit nevoia sa va spun povestea mea legata de Essensys, chiar daca nu am fost angajat al acestei firme. Era pusa o intrebare, daca a fost cineva la ei la interviu; macar la aceasta intrebare stiu am raspuns.
(*) Modul in care s-a desfasurat interviul mi s-a parut de departe cel mai profesionist din tot ce am intalnit, si cred ca am explicat destul de detaliat mai sus de ce, iar acest lucru m-a impresionat.
(*) Referitor la salarizare, pot spune am fost "pe aceeasi lungime de unda" dpdv financiar, pentru un post totusi de "middle". Evaluarea mi s-a parut corect si realist corelata cu salariul.

Util (0) Util
Raspunde

Oferte care ti s-ar potrivi

Mihai Matei Marti, 02 Dec 2014

Astazi avem doua anunturi pe Ejobs anunturi (nu 6): Junior 98 aplicari, Programator 13 ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Mona Duminica, 30 Nov 2014

Buna seara ,Am vazut mai sus ca se pomenea de multe aplicari la foc automat.Din pacate ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Mihai matei Sambata, 22 Nov 2014

Buna,Daca CV-ul a fost acceptat veti fi contactata de cineva de la noi si invitata la un ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Am aplicat Vineri, 21 Nov 2014

Am aplicat si eu insa nu am fost contactata inca, stie cineva ce salariu se ofera pe ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Mihai Matei Sambata, 08 Nov 2014

Salut tuturor,Invit pe oricine sa vina la interviu si sa isi formeze propria parere ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Cati Joi, 25 Sept 2014

Buna ziua domnule director general Mihai Matei , Obisnuiesc sa ma uit pe ejobs ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Marian Miercuri, 24 Sept 2014

Si eu am fost la interviu , a fost foarte misto , am dat teste ca lasa NASA , dar desi nu ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Adrian Vineri, 19 Sept 2014

Mi-a placut anuntul de angajare si am aplicat pe moment impresionat de cateva idei gen ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Mihai Matei Vineri, 19 Sept 2014

Motivul pentru care angajam este simplu ... ne dezvoltam :). Avem mai multi clienti, mai ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Cosmin Joi, 18 Sept 2014

Domnule Director Matei Mihai , ne puteti spune cum de firma dumneavoastra este ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Mihai Matei Joi, 18 Sept 2014

Salut tuturor, Sunt Mihai Matei, director general al Essensys Software si as vrea sa ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Alina Joi, 11 Sept 2014

Buna,Asa cum am mai spus, rezultatele testelor se trimit automat. Pot ajunge cu ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Bogdan Marti, 12 Aug 2014

@Alina: Nu sunt singurul care a patit asta, deci nu incerca sa gasesti scuze. Chiar am ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Alina Miercuri, 18 Iun 2014

Buna Bogdan,Este putin probabil sa nu primesti un raspuns de la noi in legatura cu ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Bogdan Miercuri, 11 Iun 2014

Am fost la un test pt post de Programator Junior. Au fost 15 intrebari, algoritmica + ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
George Joi, 05 Iun 2014

A aplicat cineva pentru postul de Programator Junior? Cum a fost? Ce test ati ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Bogdan Luni, 02 Iun 2014

Am fost si eu la ei la un test. Primisem pe mail un pdf in care prezentau diferite ...

Pentru a vizualiza toate informatiile te rugam sa intri in contul tau.


Util (0) Util
Raspunde
Calcuator salariu
Evaluari recente
Casier
Colegi,atmosfera
Tehnologii noiPosibilitatea de a invata lucruri necesare in carieraSalarii decente
Farm manager
Program lejer,fără o stricta monitorizare din partea angajatorului.
Concurs
Salarii adaugate recent
Scrum Master
5.000 lei
Inginer
4.600 lei
Specialist Documentatie ...
2.000 lei