German Market

Acest angajator nu comunica, momentan, despre brandul sau in comunitate.

Reprezinti compania?
Activeaza-ti profilul

Interviuri companie German Market

1
interviuri
Dificultate Interviu
2 - Usor
Foarte usor Foarte dificil
Experienta Interviu
Pozitiva 0%
Neutra 0%
Negativa 100%

Interviu Operator magazin online

11.07.2018 Util (1)
Experienta negativa
Nicio oferta primita
Niciun raspuns
Am fost la interviu in Iulie 2018, in Cluj-Napoca
Durata interviu: 0 zile
Dificultate interviu: Usor

Cum a decurs interviul?
Am fost chemat vizavi de aeroport intr-un depozit prost aerisit, am pregatit cu CV-ul (nu accepta cv-uri pe email) am ajuns la timp tot tacamul. Intru in depozit.. un kinder ma aseaza la un birou imi da o foaie cu ce presupune postul si imi arunca cv-ul pe masa dupa ce termin de citit imi imaneaza o tableta cu un test de IQ de copii de pe internet (ceva domeniu .cc teste pentru copii) fara sa vorbim nimic, cer test de IQ pentru un post in care manipulezi marfa, faci colete, o cari cu masina mai raspunzi la u email/telefon si adaugi produsele in magazin, un fel de omu bun la toate... in momentul ala am placat, mi se pare lipsa de respect sa tratezi asa un posibil angajat, omu bun la toate....

Intrebari si teste la interviu?
Nu am fost intrebat nimic ii interesau mai mult un test de inteligenta de pe internet decat experienta profesionala de pe cv-ul aruncat pe birou.

Sfat pentru alti candidati
Nu pierdeti timpul !!

Util
German Market
Joi, 26 Sept 2019
Vă mulțumim pentru feedback, acum l-am descoperit. Chiar dacă este negativ vom încerca să ne îmbunătățim acolo unde se poate.

Pentru o corectă analiză a situației prezentate de dumneavoastră permiteți-ne vă rog să explicăm câteva lucruri:

Am dezvoltat o procedură de preselecție mai altfel, prin completarea unui test de gândire logică elementară, din mai multe considerente, benefice atât pentru persoanele care-și caută un loc de muncă cât și pentru noi ca și angajator:

- oferim șanse tuturor candidaților în preselecție, încercând astfel să evităm greșelile / prejudecățile umane;
- pentru anumite posturi eliminăm necesitatea studierii și comparației manuale a zeci / sute de CV-uri într-un timp foarte scurt, un proces învechit de recrutare, prin care de multe ori oameni buni sunt trecuți cu vederea în detrimentrul altora care mint mai mult sau mai puțin în CV;
- în tot ceea ce facem punem accent pe rezultate și avem încredere că rezultatele candidatului la testul de gândire logică elementară ne vor confirma dacă este persoana potrivită (din punctul nostru de vedere) pentru acest post;
- economisim timpul atât al candidatului cat și al nostru, nu mai e nevoie de zile/săptămâni de muncă ca să ne dăm seama ca omul ales e mult mai slab în realitate decât părea din CV;

Postul pentru care ați venit la interviu in 2018 era unul entry level, care nu necesita o înaltă specializare profesională. Tocmai de aceea CV-ul era aproape irelevant la acest post, nefiind necesară o experiență relevantă într-o meserie anume.

Din pacate în CV oricine poate să scrie aproape orice iar înainte de angajare (după angajare e prea tarziu) este foarte greu de verificat într-un timp scurt acuratețea datelor din zeci / sute de CV-uri ale celor care aplică pe acel post.

În trecut, când făceam selecție pe bază de CV nu de puține ori constatam că oameni care în CV își treceau că sunt vorbitori fluenți de limbă germană când trebuiau să discute cu un furnizor extern în germană abia reușeau să lege câteva vorbe, alții care în CV își treceau ”expert în computere” nu știau cum să instaleze o imprimantă și exemplele pot continua.

Acesta este și principalul motiv pentru care la majoritatea posturilor nu solicităm și nu ne bazăm decizia de preselecție pe CV-uri. Menționăm în mod clar acest lucru în descrierile posturilor de pe site-ul nostru. CV-urile le cerem și le studiem doar pentru posturile specializate, de genul contabil, manager, etc., acolo unde educația, expertiza și experiența profesională anterioară este relevantă și contează în decizia de selecție.

Ca și angajator credem cu tărie că atunci cand vine vorba de angajarea unui om nou în echipă pe posturile care nu necesită o expertiză anume, nu ce scrie pe o foaie contează ci ce și cum gândește acel om, de aceea analizăm mintea și modul de gândire a potențialului angajat nu CV-ul și diplomele sale.

Asta și pentru că în decursul timpul, lucrând cu mulți oameni, am constatat că diplomele și/sau CV-urile nu-l pot face pe nici un om mai harnic, mai inteligent sau mai capabil decât este în realitate și sunt mulți oameni care, deși nu au prea multe diplome și nici CV-uri stufoase, sunt harnici, au bun simț, lucrează bine în echipă și sunt capabili să învețe din mers să-și facă treaba cum trebuie.

Iar pentru cine e interesat de un loc de muncă la German Market:

Vă recomand ca indiferent ce ați citit, auzit sau credeți că știți despre German Market ca și firmă, angajator, echipă, muncă, produse, etc., înainte de a vă forma o părere sau de a decide dacă doriți sau nu să vă alăturați echipei noastre, să vizitați 1-2 (sau câte doriți) dintre magazinele German Market care vă sunt mai apropiate, să discutați ca de la om la om cu colegii noștri din magazine, să vedeți produsele și mediul de muncă.

Încearcați să discutați cu colegii care au vechime în firmă, ei sunt cei mai în măsură să vă povestească în mod sincer și real, din propria experiență, cum e munca, activitatea, beneficiile salariale și extra salariale, cum sunt șefii, cât de serioasă e firma și alte informații prin care să vă faceți o părere reală despre noi ca firmă / angajator / oameni / echipă. Dacă vreți să lucrați la depozitul nostru atunci când veniți la interviu (după ce în prealabil v-ați precalificat la testul online) dacă considerați că vă poate fi de folosit în decizia de angajare puteți discuta la fel de sincer și deschis și cu colegii din depozit.

Cine vrea / e curios să citească mai multe despre procedura de aplicare pentru un loc de muncă la German Market și de ce am ales să recrutăm ”mai altfel” decât majoritatea intrați aici: https://www.germanmarket.ro/procedura-de-aplicare-pentru-un-loc-de-munca-la-german-market/l12/
Locuri de munca
Adecco Romania
APT Resources and Services SRL
Adecco Romania