Cu un efort financiar de peste 800.000 euro, Max Bet va finaliza până la sfârșitul acestei veri primul heliport medical din București, care va intra în dotarea Spitalului Universitar de Urgență din București.

Având o medie zilnică de peste 400 de pacienți la urgență, Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB) se situează în topul spitalelor din România ca număr de urgențe medicale primite și tratate.

Heliportul, care va fi realizat în terasă, pe Unitatea de Primiri Urgențe a SUUB, va oferi o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă, prin evitarea timpului pierdut prin traficul din București, timp care poate fi esențial pentru viața sau evoluția ulterioară a pacienților.

Heliportul va fi autorizat civil pentru zboruri de zi și de noapte, astfel încat elicopterele aferente serviciilor medicale de urgență să poată ateriza indiferent de momentul zilei, în beneficiul pacienților de pe tot cuprinsul țării.

În prezent, construcția heliportului se află pe ultima sută de metri, iar la final, SUUB va avea în dotare un Heliport modern, construit și dotat conform celor mai ridicate standarde în materie, inclusiv un lift care va asigura transportul pacienților direct în interiorul Unității de Primiri Urgențe unde vor primi ajutorul medical vital în astfel de cazuri.

Despre importanța acestui heliport a vorbit și doamna doctor Silvia Nica, Șef al Secției de Primiri Urgențe, într-un interviu acordat Televiziunii Române, al cărui conținut îl puteți urmări aici.

Sursa articol: http://csr-maxbet.ro/index.php/sanatate/83-bucurestiul-va-avea-in-curand-primul-heliport-medical-destinat-cazurilor-de-urgenta