Sondajul care ascultă Vocea Studenților din România

Cum se aliniază studiile tale cu realitatea din piața muncii?

Accounts Payable Assistant part-time

Potentiam

Iasi
Accounts Payable Assistant part-time
45 zile
Mediu
Experiență neutră Experience neutral
Nici o ofertă primită No offer
Răspuns primit Feedback received

Am fost contactată pe Linkdeln de ei chiar dacă pe profilul meu nu scria că aș fi absolvit o specializare de contabilitate, ci doar o facultate de economie. Am dat un scurt interviu telefonic cu o persoană de la HR, iar după aceea am fost pogramată la un interviu pe teams în care mi s-au pus întrebări despre mine, am purtat o scurtă discuție în engleză și am dat un test de Excel. După aceea, la o săptămână am fost sunată să fiu programată la un interviu cu persoana care urma să fie responsabilă de mine. Acesta ar fi trebuit să fie fizic dar din motive personale nu am putut ajunge și l-am dat tot online. Mi s-au pus iar întrebări despre mine, am purtat o discuție în engleză și legate de principii contabile (despre care aveam doar niște cunoștințe generale având în vedere că am făcut doar 2 semestre de contabilitate în facultate). Mi s-a spus că dacă totul este în regulă mă vor contacta pentru a da un alt test. Primul test a fost dat pe 30 iulie iar al doilea pe 20 august. Cel de-al doilea a fost în trei părți. Deși m-am descurcat binișor, pe 4 septembrie am primit răspuns că nu am fost acceptată (probabil și faptul că nu aveam cunoștințe foarte multe de contabilitate). Persoanele cu care am discutat au fost foarte prietenoase și mi-au oferit toate informațiile de care aveam nevoie.

Mi s-a părut o perioadă foarte lungă de recrutare cu foarte multe interviuri și teste pentru un post entry-level.

Primul test de excel a fost format din câteva cerințe unde trebuia să calculezi anumite coloane, formatare condiționată, modificare celule.

Al doilea test conținea întrebări de contabilitate, trei email-uri la care să formulezi răspunsuri și aplicarea unor formule într-un tabel.
Experience neutral Experiență neutră
No offer Nici o ofertă primită
Feedback received Răspuns primit