Funcom

Mediu
Am acceptat oferta Offer accepted
Răspuns primit Feedback received

A fost o experienta foarte placuta. Procesul de recrutare a fost in 3 etape: interviu HR, interviu tehnic si apoi o discutie cu managementul companiei.
La interviu tehnic am avut parte de o introducere in tech stack-ul folosit de companie pe departamentul pentru care am aplicat, dupa care s-a trecut la intrebari. Discutia a decurs foarte bine si s-a axat mult pe a descoperi cat de mult interes de invatare exista din partea mea pe domeniul de infrastructura/DevOps, dar si pe proiecte personale relevante sau eventual si experienta profesionala dar fiind un internship tind sa cred ca proiectele si cursurile/certificarile extra au reprezentat un plus.
Atat persoanele din HR, incluzand oamenii din management, cat si cele tehnice au avut o atitudine pozitiva si primitoare si au fost dispusi sa raspunda la curiozitatile mele.

Intrebarile tehnice au inceput cu chestii de baza de Linux precum navigarea prin sistemul de operare, detalii simple de networking, si au progresat gradual pentru a vedea nivelul de cunostinte dar nu s-a insistat daca se ajungea la lucruri mai avansate incat sa te simti coplesit sau ca si cum ti se cauta motiv sa gresesti sau sa nu stii, ci doar pentru a face o evaluare a maximului.
Dupa Linux, s-a continuat cu Docker si Kubernetes unde au existat si cateva intrebari mai practice de tipul cum iti creezi o imagine de docker (sintaxa de Dockerfile) sau lucruri asemanatoare.
In interviu s-a atins putin si partea de GIT care desi in companie nu e foarte folosit, as zice ca e important sa cunosti macar principiile de functionare.
Au fost cateva intrebari si de Terraform dar nu in ideea de comenzi sau scripting in HCL, ci doar intrebari generale despre utilitatea unui tool de tip IaC.
Offer accepted Am acceptat oferta
Feedback received Răspuns primit
Locked Search Contributions

Intră în cont pentru a vizualiza toate informațiile

Publicis Sapient

Publicis Sapient