Descoperă Catalogul TOP 100 CEI MAI BUNI ANGAJATORI pentru care să lucrezi în 2025!

Cei mai buni angajatori caută cei mai buni candidați.

Remote
3 luni
Foarte dificil
Experiență negativă Experience negative
Răspuns primit Feedback received

Firmă mai neserioasă ca aceasta mi-a fost rar să văd. Vreau să încep prin a spune că e primul review negativ pe care îl ofer; nu am pretenții, știu ce ne oferă economia zilelor noastre. Am trecut prin multe interviuri, am și lucrat și deja știu toate nebuniile capitaliste care le trec prin cap angajatorilor. Nimic nu mă mai surprinde, dar nivelul de neprofesionalism pe care l-am întâlnit aici ar face curcile să râdă.
- În primul rând, am aplicat în martie. Apoi liniște totală martie, aprilie și jumătate de mai. Am crezut că da, ca de obicei, ghosting. Nu ar fi prima firmă care face așa ceva - nu mă supăr, înțeleg. Dar, surpriză, la jumătatea lui mai primesc un mail cum că am trecut mai departe și am 2 săptămâni să rezolv un proiect în Java. Ni s-a oferit un canal anonim unde toți candidații pot pune întrebări dacă au neclarități legate de cerință (idee, în principal, drăguță; doar că de fiecare dată când cineva întreba orice, ți se răspundea sec "Ai toate răspunsurile în enunț.". Bine, mersi; halal ajutor, ce să mai zic.).
- Proiectul în sine e mai stufos decât proiecte de facultate / licență pe care am avut onoarea să le văd. Și trebuia rezolvat în 14 zile, fix, în condițiile în care, dacă ești la facultate, asta ar fi perioada când ești înnebunit de proiecte, colocvii, examene, restanțe, licență, dizertație sau mai știu eu ce nebunii. Plus că cerințele (care au o formulare de te amețesc; feri-te-ar, nu mai putem, domne, să vorbim în română în România, ne-am englezit cu toții) au o grămadă de pretenții: nu vor doar să implementezi, vor să îți creezi propriile data seturi stufoase, vor să le oferi documentație, vor demo (audio+video) profesional (ce o fi însemnând asta la ei?), etc....
- Mă rog, cu chiu, cu vai, implementezi cerința și trimiți. Apoi, iar liniște 2 săptămâni. Deja e iunie. De curiozitate, intru pe canalul acela anonim să văd dacă s-a discutat ceva (adică dacă alți oameni primesc feedback sau au fost programați pentru interviuri). Așa aflu 2 lucruri foarte interesante care m-au făcut să mă enervez. 1) Sunt oferite doar 10 poziții de intern. (ok, asta mi se pare logic... nu credeam că ar fi prea multe); 2) (Și aici vine, ceea ce din punctul meu de vedere, este o lipsă de bun simț pentru timpul candidatului. Deoarece care credeți că este numărul de oameni care au fost chemați să implementeze cerința? Mintea proastă, se gândește că la 10 locuri de intern, poate au chemat și ei 50, hai maxim 70 de candidați - na, unii nu se sinchisesc să codeze, alții nu sunt la nivelul pe care îl vor ei \deși se presupune că e internship, să nu uităm\, alții o să pice interviul tehnic, etc... Își ia și compania precauții. Pregătiți-vă, că e mai rău decât vă imaginați.) Au chemat >=200 de candidați. Ei au recunosc asta, nu eu am născocit numărul. 200 de oameni pe 10 locuri; asta înseamnă 20 de oameni pe loc. Nici la admitere la facultate nu e asemenea competiție. Pentru ce naiba ai chemat 200 de oameni? Voiai să ți se ofere idei gratis de cum să rezolvi anumite funcționalități, fără să mai plătești prostul? Culmea culmilor, nimeni de pe acel chat anonim nu pare să fi primit un răspuns cum că ar trece mai departe sau măcar un feedback. (hai că poate nu au intrat toți 200 de oameni pe acel chat, dar nici măcar unul care să zică, uită că pe mine m-au luat mai departe? Pe bune?)
- După 3 săptămâni de la trimiterea soluției, primesc acel mail sec și generic cu "Ne pare rău, dar...". Au menționat în mail criteriile după care au luat oamenii la interviu: corectitudinea soluției, prezența unui demo, etc.... De curiozitate, mi-am amintit că Github are o funcționalitate care te lasă să vezi câți utilizatori unici au intrat să îți vadă repo-ul; așa că m-am dus să invetighez și eu. Ghiciți câți utilizatori unici, în afară de mine, s-au uitat peste acel proiect? 0. Nada. Nici măcar unul. Iar asta a fost picătura care a umplut paharul. Adică nici măcar nu ai deschis repo-ul ăla, dar tu știi că nu sunt o alegere bună, pentru că ți-a șoptit ție Zâna Panseluță la ureche. Ce e drept, la 200 de candidați, ce papuci să facă și ei? S-au uitat peste primele coduri, au văzut idei de rezolvare, au furat ce era de furat și au trecut mai departe.
- Am întrebat stânga-dreapta și nu am dat peste nimeni care să fi trecut mai departe. Ce-i drept, am vorbit și eu doar cu 70 de oameni, deci nu știu ce să cred. Concluzia: dacă vreți să vă pierdeți timpul cu ei, go ahead. Dar părerea mea e că astfel de practici ar tb interzise prin lege. Nu se poate să îți bați joc de om în asemenea hal și tu să te consideri frimă serioasă.

Proiectul pe care l-am primit de făcut (în 14 zile în cap), care e mai stufos decât un proiect de facultate. Dacă aș fi trecut mai departe, mai urma un interviu live, cu întrebări tehnice și din ce am lucrat; apoi ar mai fi venit unul, probabil chestii de HR și etc.
Experience negative Experiență negativă
Locked Search Contributions

Intră în cont pentru a vizualiza toate informațiile

Siemens Romania

Siemens Romania