TERMENI SI CONDITII DE ACCES SI UTILIZARE ALE SITE-ULUI WWW.UNDELUCRAM.RO1. INTRODUCERE

1.1 Actualul document reprezinta regulamentul de functionare si utilizare al site-ului www.undelucram.ro si este definit prin “Termeni si conditii de utilizare”.

In prezentul document “Termeni si conditii de utilizare”:

   - “Site”, “Proiect” sau “Undelucram.ro” inseamna pagina web http://www.undelucram.ro
   - “Vizitator”, “Utilizator”, “Persoana” sau “Dumneavoastra” inseamna persoana fizica sau juridica ce acceseaza si foloseste site-ul www.undelucram.ro

1.2 Site-ul www.undelucram.ro este un proiect ce isi propune sa gazduiasca informatii despre mediul de lucru din Romania, informatii oferite de catre persoane ce interactioneaza sau au interactionat din punct de vedere profesional cu firme de pe teritoriul Romaniei. Proiectul gazduieste de asemenea informatii de interes public din domenii diferite precum: resurse umane, piata locurilor de munca, salarizare etc, informatii structurate atat sub forma de articole (fie create intern, fie preluate de pe site-uri publice), cat si sub forma unor discutii de tip forum. Persoanele care ofera informatii prin intermediul site-ului www.undelucram.ro sunt atat persoane fizice cat si persoane juridice.

1.3 Site-ul www.undelucram.ro este un proiect supus legilor aflate in vigoare pe teritoriul Romaniei. Orice litigiu care are ca obiect prezentul document “Termeni si conditii de utilizare” va fi adus spre solutionare in fata instantelor romanesti.

2. ACCEPTAREA TERMENILOR SI CONDITIILOR

2.1 Termenii si conditiile prezente reprezinta un contract obligatoriu din punct de vedere juridic incheiat intre dumneavoastra si site-ul www.undelucram.ro in legatura cu accesarea si folosirea de catre dumneavoastra a site-ului.

2.2 Prin accesarea site-ului www.undelucram.ro va obligati sa respectati Termenii si conditiile de utilizare ale acestui site. In situatia in care nu sunteti de acord cu acesti Termeni si conditii, va rugam sa parasiti www.undelucram.ro si sa nu mai accesati acest site.

3. CONTINUTUL SI SECTIUNILE SITE-ULUI WWW.UNDELUCRAM.RO

3.1 Site-ul www.undelucram.ro gazduieste numeroase resurse online de informare, inclusiv instrumente de comunicare, articole, stiri, forumuri si servicii de interactiune sociala.

3.2 Site-ul www.undelucram.ro este structurat in mai multe sectiuni, dupa cum urmeaza:

   a) Sectiune dedicata gazduirii informatiilor despre companii, informatii oferite de catre persoane ce interactioneaza sau au interactionat din punct de vedere profesional cu firme de pe teritoriul Romaniei. Aceasta sectiune cuprinde, pentru fiecare companie listata pe site, subsectiuni de Forum, Evaluari, Salarii, Interviuri si Beneficii.

   b) Sectiunea Ghidul salariilor, sectiune dedicata centralizarii articolelor despre piata salariilor din Romania. Articolele sunt atat create intern, cat si preluate de pe alte site-uri publice.

   c) Sectiunea Modele CV, sectiune dedicata centralizarii diferitelor modele de CV.

   d) Sectiunea Stiri, sectiune dedicata centralizarii celor mai recente articole si stiri din domenii diferite precum: resurse umane, piata locurilor de munca, salarizare etc.

   e) Sectiunea Calculator salarii contine o aplicatie destinata a fi folosita in scopul unor simulari/estimari privind calculul salariilor.

   f) Sectiunea Top Companii contine topuri realizate dupa diferite criterii: dupa evaluarea generala, dupa oportunitatile de cariera, dupa compensatii si beneficii, dupa balanta serviciu/viata personala, dupa management, respectiv dupa cultura si valori.

3.3 Conform legilor in vigoare de pe teritoriul Romaniei prin care se certifica caracterul public al datelor de identificare ale companiilor din Romania, respectivele date (nume, adrese, date de contact, sigle) ale firmelor listate pe site-ul www.undelucram.ro sunt preluate direct de pe site-ul firmei respective (date disponibile prin legea 31/1990 si 441/2006, art. 74) sau de pe alte site-uri unde au fost si sunt disponibile fara niciun fel de restrictie. Aceste date folosesc doar la identificarea firmelor in cauza si nu pot fi folosite in alte scopuri.

3.4 Continutul gazduit de site-ul www.undelucram.ro provine din surse diverse, precum: articole si stiri create intern, articole si stiri preluate de pe alte site-uri, informatii oferite de catre utilizatori prin intermediul forumurilor sau a altor servicii de interactiune sociala etc. Raspunderea asupra continutului informatiilor gazduite, revine in intregime autorilor informatiilor respective. Site-ul www.undelucram.ro nu poate fi facut raspunzator in nicio masura, pentru nicio dauna, de orice natura ar fi aceasta, provocata utilizatorilor sai de folosirea informatiilor gazduite de acest site. Mai mult, www.undelucram.ro recomanda verificarea informatiilor disponibile.

3.5 Continutul gazduit de site-ul www.undelucram.ro este oferit in mod gratuit oricarui vizitator si utilizator. Anumite tipuri de continut pot fi restrictionate, acestea putand fi accesate doar dupa creearea unui cont pe site sau, in functie de caz, dupa efectuarea unor plati reprezentand contravaloarea anumitor servicii pe care site-ul www.undelucram.ro le poate presta (aceste servicii, precum si date despre eventuale plati, vor fi aduse la cunostiinta tutror partilor implicate, pentru fiecare caz in parte). Sub nicio forma si in nicio situatie, site-ul www.undelucram.ro nu va presta servicii ilegale pe teritoriul Romaniei (ca de exemplu ingradirea dreptului la libera exprimare prin stergerea de mesaje ale utilizatorilor in schimbul unor sume de bani din partea companiilor, etc).

4. INREGISTRAREA SI SECURITATEA CONTULUI

4.1 In scopul accesarii anumitor sectiuni sau functionalitati ale site-ului www.undelucram.ro, este necesara inregistrarea vizitatorilor pe site. Prin inregistrare sunteti de acord sa furnizati informatii corecte si reale despre dumneavoastra atunci cand acestea va sunt solicitate. De asemenea, sunteti de acord sa va asigurati ca datele inregistrate sunt actualizate. In cazul in care se considera ca anumite date trebuie verificate, Undelucram.ro va solicita utilizatorilor acte doveditoare.

4.2 Contul fiecarui utilizator este securizat print-o parola aleasa de persoana respectiva, astfel va revine raspunderea de a pastra confidentialitatea propriei parole si a securitatii contului dumneavoastra. In consecinta, sunteti singurul raspunzator de toate activitatile care au loc in contul dumneavoastra. In cazul folosirii neautorizate a contului dumneavoastra, va rugam ca imediat sa contactati personalul site-ului. De asemenea, asigurati-va ca va deconectati de la contul dumneavoastra de fiecare data cand terminati sesiunea de vizitare si utilizare a site-ului www.undelucram.ro.

4.3 Conform legii nr. 677/2001, site-ul www.undelucram.ro garanteaza confidentialitatea datelor cu caracter personal inregistrate de catre utilizatori pe site. Aceste date nu vor fi dezvaluite tertilor, sub nicio forma si indiferent de motiv (art. 2, parag. 6 din legea mai sus mentionata). Exceptiile sunt situatiile in care utilizatorii isi dau acordul expres pentru instrainarea datelor lor, in conformitate cu dispozitiile art. 5, parag. 1 din aceeasi lege. Alte exceptii vor fi stabilite doar prin hotarari ale instantelor judecatoresti abilitate.

4.4 Orice utilizator va putea, in orice moment, sa isi dezactiveze contul creat pe site-ul www.undelucram.ro. Pentru acest lucru va rugam contactati personalul site-ului.

5. REGULI DE UTILIZARE SI CONDUITA A UTILIZATORILOR

5.1 Raspunderea privind toate informatiile, datele, textele, mesajele si alte materiale pe care le furnizati va revine exclusiv dumneavoastra.

5.2 Sunteti de acord sa nu postati informatii care:

   a) incalca vreo lege (spre exemplu, legile privind calomnia) sau vreun regulament sau drepturile unei persoane fizice sau juridice (spre exemplu, legile privind drepturile de autor sau privind confidentialitatea) sau care incurajeaza alte persoane sa actioneze in acest mod

   b) au un caracter obscen, amenintator, violent, abuziv, sunt vatamatoare pentru alte persoane, incalca dreptul la viata privata al unei alte persoane, denota ura, sunt de natura a hartui sau discrimina

   c) au caracter de „spam” sau reprezinta orice alta forma de publicitate nesolicitata, materiale promotionale sau mesaje comerciale, cu exceptia spatiilor in care acest lucru este permis in mod expres

5.3 Va rugam sa utilizati corect limba romana (folositi cuvinte intregi, virgula, punctul si cratima). De asemenea va rugam sa nu folositi un limbaj de chat. Verificati textul inainte de a-l posta. Astfel va puteti asigura ca este usor de citit si poate fi inteles de catre ceilalti vizitatori ai site-ului.

5.4 Nu citati excesiv din comentariile anterioare, citati doar partile esentiale astfel incat comentariile sa fie usor de citit. Va rugam sa specificati numele, ID-ul sau nickname-ul autorului comentariului pe care il citati. Este interzisa doar postarea de citate fara contributie personala sau fara a se specifica sursa/autorul. In caz contrar, mesajele vor fi sterse. E interzisa folosirea drept nume, ID sau nickname a numelui unei firme, brand sau a unei pagini personale web (exceptie fac persoanele care reprezinta oficial respectivele firme si branduri).

Contributiile aprobate (comentarii, evaluari, informatii despre salarii, informatii despre procesul de interviuri si despre pachetele de beneficii) pot fi editate sau sterse in maxim 48 de ore de la publicare. Avand in vedere faptul ca fiecare contributie este o perceptie individuala si subiectiva a fiecarui  utilizator in parte, acestea se pot schimba, de aceea acordam un termen de 48 de ore fiecarui utilizator in a-si revizui contributia proprie. Dupa perioada de 48h contributiile nu mai pot fi modificate pentru a pastra o continuitate a discutiilor. In cazul in care utilizatorii doresc sa evalueze angajatori pe care i-au mai evaluat in trecut, o pot face dupa minim sase luni de la evaluarea precedenta.

5.5 Continutul acestui site este permanent monitorizat, astfel ca orice abatere de la reguli se sanctioneaza cu stergerea informatiilor furnizate de catre dumneavoastra si/sau restrictionarea accesului dumneavoastra la acest site. Este interzis orice atac la persoana, discutati ideea/situatia, nu persoana. Tratati-i pe ceilalti cu respect si mentineti discutiile in limitele bunului simt.

5.6 Aveti obligatia de a evalua si de a suporta toate riscurile legate de folosirea oricarui continut gazduit de site-ul www.undelucram.ro, inclusiv in ceea ce priveste increderea in acuratetea, caracterul complet sau utilitatea oricarui continut de pe site.

6. REGULI DE APROBARE SI MODERARE A MESAJELOR, INCLUSIV A EVALUARILOR, A INFORMATIILOR DESPRE SALARII SI INTERVIURI SAU A ALTOR DATE FURNIZATE DE CATRE UTILIZATORI

6.1 Site-ul www.undelucram.ro isi doreste sa fie un punct de reper si de informare pentru cei care sunt in cautarea unui loc de munca, pentru cei interesati de atmosfera si mediul de lucru din companiile romanesti, cat si pentru companiile care au ca scop imbunatatirea relatiei cu actualii si viitorii angajati.

Undelucram.ro este parte neutra in toate discutiile dintre utilizatori si nu face anchete in a descoperi autenticitatea continutului mesajelor (incluzand evaluari, informatii despre salarii si interviuri sau alte date furnizate de catre utilizatori), de aceea va rugam sa furnizati date care intr-adevar pot fi de real ajutor si interes pentru toti cei care viziteaza site-ul www.undelucram.ro.

6.2 Moderatorii Undelucram.ro vor analiza mesajele primite prin intermediul site-ului si vor aproba toate mesajele conforme cu regulamentul site-ului (regulament care este identificat prin "Termeni si conditii de utilizare"). In aceeasi masura, moderatorii Undelucram.ro vor tine cont de urmatoarele aspecte:

   a) Acelasi standard de moderare/aprobare/respingere a mesajelor se aplica pentru toate mesajele primite (incluzand evaluari, informatii despre salarii si interviuri sau alte date furnizate de catre utilizatori), indiferent daca acestea sunt venite de la fosti angajati, actuali angajati sau reprezentanti ai companiilor

   b) Informatiile furnizate de catre utilizatori trebuie sa fie de interes si sa ajute vizitatorii site-ului www.undelucram.ro

   c) Informatiile furnizate de catre utilizatori trebuie sa pastreze un echilibru in ceea ce priveste expunerea de detalii pozitive si negative, de asemenea ele trebuie realizate intr-un mod constructiv

   d) Nu vor fi acceptate mesaje generale lipsite de interes pentru vizitatorii site-ului www.undelucram.ro sau mesaje care nu sunt fundamentate de argument (in cazul in care situatia impune acest lucru)

6.3 Site-ul www.undelucram.ro isi rezerva dreptul de a nu face publice acele opinii care contravin Termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

Nota: Paragraful "Reguli de aprobare si moderare a mesajelor" a fost introdus in data de 11.07.2014, drept urmare toate mesajele ulterioare acestei date sunt supuse acestor noi reguli. In ceea ce priveste mesajele (incluzand evaluari, informatii despre salarii si interviuri sau alte date furnizate de catre utilizatori) apriori datei mai sus mentionate, acestea vor fi analizate in mod individual de catre moderatorii Undelucram.ro astfel incat ele vor fi in concordanta cu noile reguli in cel mai scurt timp posibil (in cazul in care acest lucru se impune).

7. LIMITAREA RASPUNDERII

7.1 Site-ul www.undelucram.ro nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor gazduite pe site. Undelucram.ro este parte neutra in toate discutiile dintre utilizatori si nu face anchete in a descoperi autenticitatea continutului mesajelor. Totusi, www.undelucram.ro ofera posibilitatea utilizatorilor (incluzand firmele listate pe acest site) sa combata oficial informatiile care nu sunt conforme cu realitatea. Daca se considera ca orice informatie gazduita de site-ul www.undelucram.ro violeaza drepturile legale ale persoanelor fizice sau juridice in cauza, este necesara semnalarea acestei situatii la office@undelucram.ro. De asemenea va rugam sa luati in considerare ca orice semnalare nu trebuie sa incalce alte prevederi ale legilor in vigoare (ca de exemplu ingradirea dreptului la libera exprimare, ingradirea dreptului de a avea o opinie, ingradirea dreptului la informare etc).

7.2 Datele furnizate de utilizatori la inregistare nu pot fi puse la dispozitia nimanui decat in cazul in care legea impune acest lucru (a se vedea paragraful 4.3 din actualul document “Termeni si conditii de utilizare”). Dumneavoastra sunteti de acord sa exonerati de raspundere www.undelucram.ro pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dumneavoastra a clauzelor prezentului regulament, identificat prin “Termeni si conditii de utilizare”.

8. DISPOZITII GENERALE

8.1 Site-ul www.undelucram.ro isi rezerva dreptul de a modifica, revizui si completa prezentul document in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe site.

Va multumim,
Echipa www.undelucram.ro

Ultima actualizare a fost facuta in data de 22 decembrie 2015