CV pentru anul 2018

Distribuie

In 2012, platforma The Ladders publica un studiu a carui concluzie avea sa sperie comunitatea de job hunters: un recruitor petrece, in medie, numai 6 secunde pentru a analiza un CV.

Din acel moment CV- ul a devenit :

- mai clar

- mai curat

- mai scurt

- cu un format ingrijit

- cu aspectele esentiale mai bine puse in pagina

La ce trebuie sa ne asteptam pentru 2018?

1. Profesionistii vor scrie CV-urile

Un studiu realizat de CareerBuilder arata inca de acum 5 ani ca 58% dintre angajatori se plangeau de greselile comune de ortografie si gramatica, alti 36% afirmau ca CV-urile erau mult prea generale, iar 32% identificasera similitudini suparatoare intre amanuntele din descrierea job-ului si continutul CV-ului.

John Laurens, HR manager de la ResumesPlanet, atragea atentia asupra faptului ca foarte multi aplicanti fac apel la softuri pentru corectura CV-urilor, „desi aceastea nu aduc un CV la perfectiune.”

Laurens considera ca „una dintre cele mai mari tendinte pentru 2018 va fi elaborarea CV-urilor de catre profesionisti, la care vor face apel din ce in ce mai multi dintre job seekers.

„Cand nu esti destul de sigur in scrierea CV-ului, fii sigur ca vei face greseli. Fie vei concepe unul prea generic, fie vei oferi prea multe detalii. Profesionistii cunosc standardele scrierii CV-urilor pentru medii diferite de lucru. Cei care aplica pentru un job realizeaza in final ca pentru cresterea sanselor de a fi sunat in vederea uni interviu, trebuie sa apeleze la un profesionist care stie sa scrie CV-ul,  fie sa-l imbunatateasca.” spune, John Laurens.

 2. Personalitatea va juca un rol mai mare

Sa presupunem ca avem un numar mare de someri. Care sunt consecintele? In primul rand avem o competitie mai mare intre acestia pentru a gasi un loc de munca, iar in al doilea rand recruitorii trebuie sa analizeze un numar mai mare de CV-uri.

Este stiut faptul ca angajatorii cauta acel candidat ale carui set de abilitati se potriveste cel mai bine specificului postului respectiv. Totusi, trasaturile de personalitate sunt foarte importante. Din multimea de candidati sunt selectati cei care se potrivesc cel mai bine culturii organizationale.

„Cautarea unui job ramane o problema personala, a fiecaruia. Oameniinu angajeaza o hartie, ci o personalitate fata de care au incredere ca se va integra foarte bine in rolul respectiv”, afirma Laura Handrick, HR staff writer la Fit Small Business.

Ea considera, pe buna dreptate, ca dupa ce aplici, trebuie sa urmaresti pe orice cale posibila drumul CV-ului. Poti contacta angajatorul pe Facebook sau poti lua legatura cu cineva care lucreaza la compania la care ai trimis CV-ul.

Daca nu veti urmari parcursul CV-ului, printr-un telefon, e-mail, o scrisorare, inclusiv cu firma de recrutare, riscati sa gasiti CV-ul la cosul de gunoi. Insistenta depinde de personalitatea voastra.

3. Social media creste foarte mult in importanta

70% dintre angajatori, inainte de a angaja pe cineva ii vizualizeaza profilul pe social media. Aceasta cifra ne arata cat de importanta a devenit social media in procesul de angajare.

Referindu-se  la cresterea pe care o va inregistra in 2018 social media ca importanta in gasirea de catre angajatori a candidatului ideal, Scott Wesper, HR manager la Arch Resource Group, ca si majoritatea specialistilor din HR, considera ca vizibilitatea oferita unui candidat de social media va fi cheia pentru angajatori in gasirea candidatilor pe baza informatiilor oferite pe aceste platforme.

4. Digital CV

Acum doi ani 54% dintre oameni cautau informatii despre un job online, iar 45% aplicau pentru un job online. Internetul se dovedeste a fi resursa cea mai importanta in procesul de gasire al unui job. Nu ne mai limitam la folosirea lui, ci ne cautam un job prin intermediul lui.

In acest sens, 2018 va marca trecerea spre forma Digital CV, care va prezenta un cu totul alt format. Simplu, concis si care trebuie sa faca fata testului de timp acordat pentru analiza. Cautatorii de job-uri intelepti vor utiliza website-uri personale, folosind intens conexiunile din LinkedIn pentru a se pune in evidenta online.

Pe scurt, cei care-si cauta un job in 2018 vor avea website personal, vor apela la profesionisti pentru scrierea CV-ului, vor fi cat mai vizibili pe social media si isi vor manifesta personalitatea urmarind finalizarea aplicatiei lor.

In 2018 , cautarea unui job va trebui sa tina cont in mod deosebit de aceste tendinte.

Creare profil candidat Găsește-ți job Resurse CV
Dan Nicolae - Puteti contacta echipa editoriala la adresa office@undelucram.ro

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV