Jurnalul unui Manager - ce văd in 5 secunde atunci când citesc un CV?

Jurnalul unui Manager - ce văd in 5 secunde atunci când citesc un CV?

Distribuie

Salut!

Dacă citești acest articol înseamnă că vrei să afli ce poți să faci mai bine la interviu sau când iți scrii CV-ul. 

În calitate de manager, eu apreciez  foarte mult candidații ce depun efort în a se prezenta cât mai bine în CV și la interviu!

Eu sunt Lili, un manager cu experiență vasta în recrutare într-o multinațională din zona de IT și fondator al platformei Getmehired.ro, platformă care colaborează cu manageri din diverse corporații, ajutând candidații cu pregătirea CV-ului și interviului  prin oferirea de feedback direct. 

Prin rubrica "Jurnalul Unui Manager" o să încerc să iți dau lunar câteva sfaturi practice din zona de interviuri pentru a transparentiza procesul de recrutare și să înveți metoda cea mai bună în a-ți pregăti CV-ul sau prezenta la interviu.

 

E clar, cel mai important lucru din procesul de recrutare e CV-ul !

 

E cartea ta de vizită și în următoarele minute o să citești la ce mă uit eu atunci când analizez 20 CV-uri ca să hotărăsc pe cine chem la interviu și pe cine nu (ai ghicit, nu toți candidații primesc o invitație la interviu!)

Primul aspect la care mă uit atunci când deschid CV-ul e ultimul job din CV, ce rol este și dacă are cumva legătură cu poziția deschisa de mine (vreau să văd că abilitățile candidatului s-ar potrivi profilului meu). 

Atenție, nu caut să citesc o enumerare de task-uri, adică nu vreau să văd o descriere de job pe care pot să o găsesc pe Google căutând rolul respectiv; vreau să văd surprins în câteva rânduri ce a făcut candidatul din rolul respectiv, deci ar fi bine ca descrierea rolului să fie adaptată jobului la care aplici.


În al doilea rând, mă uit să văd ce descriere are candidatul despre ... el - cum își sumarizeaza reușitele, la ce e bun, ce valoare poate aduce la mine în echipa și ce obiective are pe viitor - Da! e important pentru mine să văd încă din CV că știi ce vrei de la cariera ta profesională, ceea ce imi spune ca o să fii mai entuziast în a lua proiecte în afară rolului tău.


Analizez și structura din CV , dacă e concis și vizual - nu am răbdare să parcurg mai mult de o pagină sau o pagină jumătate de CV. În aceeași măsură, nu pot să mă concentrez să citesc detalii în CV dacă nu e formatat corect sau daca nu e corect scris gramatical (mai ales dacă îl trimiți în engleza, cu dezacorduri e foarte greu de urmărit). Dacă cerința e să trimiți CV-ul în limba engleză și în descrierea rolului vezi că e nevoie să știi limba la nivel avansat, ar fi bine să iți revizuiești foarte bine CV-ul din punct de vedere gramatical, altfel un nivel de engleză mediu îți va diminua șansa unui interviu. 

Detaliile menționate mai sus nu sunt greu de transpus în CV și fac diferența atunci când le revizuiesc.

 

Sumarizand, aș propune să te concentrezi pe următoarele:

- să fie vizual, scris și formatat corect (te poți ajuta de diverse tool-uri automatizate care fac asta, Europass nu mai e de actualitate)

- să surpinda aspecte unice despre tine și experiență ta și nu task-uri generale despre rolul pe care l-ai făcut

- să fie adaptat roului pe care aplici, mulat pe cerințele rolului

 


Sper că aceste sfaturi să iți fie de ajutor!

Sfatul meu nu trebuie generalizat, fiecare manager are stilul propriu de revizuire a CV-ului și cerințele o să fie diferite în funcție de ce caută la un moment dat în echipa lui. 

 

Iți promit să iți mai povestesc și despre experiență altor manageri în edițiile următoare; dacă vrei să vezi și interviuri video pe subiect, ne poți urmări pe  facebook getmehired.ro.

Succes cu CV-ul tău! Să ai un CV bun, nu e ușor - trebuie să investești timp și să ceri ajutorul . Verifica și cele 4 modele gratuite de CV agreate de profesionișiti HR  si fă-ți CV-ul in maxim 20 de minute.

Noi suntem la un click distantă de un feedback personalizat oferit chiar de managerii care intervievează în corporațiile unde aspiri să ajungi! 

Lili

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV