Paraziții!

Distribuie

Ce ai simți dacă ai fi înșelat? Înșelat ... chiar de propria ta gândire! 

 

Tocmai ce te-a înșelat și acum, așa-i? 

Ne trăim toată viața alături de paraziți pe care nu îi vedem și de multe ori uităm că sunt acolo. Trăim cu aproximativ 50.000 de acarieni în pat în fiecare noapte și cu peste 3.000 de gânduri/oră. Mult, nu? ... 3.000 de gânduri/oră. Însă, nu-i bai, că o rezolvăm noi cumva, doar suntem niște războinici. Și, ca orice războinic bine echipat, ne luăm armele de luptă. Cu acarienii e simplu, dăm cu un aspirator de mare putere sau cu un spray pe saltea.

 

Dar ce facem cu gândurile?

3.000 de gânduri/ oră, adică aproximativ 50 de gânduri/ minut.

Ce am putea face? E logic, ne înarmăm cu presupuneri. Capcana de a presupune că tot ce rulează la tine-n cap e adevărat îți schimbă percepția asupra realității.

Mie mi s-a întâmplat de foarte multe ori să presupun, mai ales când lucrez în echipă. În urmă cu 3 ani organizam teambuilding-uri singură și nu îmi rămânea deloc timp să mă mai distrez și eu. Așa eram obișnuită să lucrez, inclusiv după ce am fost parte dintr-o echipă. Le-am spus că nu am nevoie de ajutor, am presupus că trebuie să mă descurc singură.

Deși i-am fugărit de lângă mine, ei nu au plecat deoarece doreau să mă ajute. Obosită fiind atunci, am lăsat garda jos și așa am reușit să terminăm în câteva minute. Pentru mine a fost primul teambuilding în care am avut timp să mă distrez și eu. Atunci am realizat că presupunerile mele nu aveau nici un fundament.

 

Presupunerile doar îți consumă din:

- Timp

- Energie

 -Implicare

- Motivație

- Creativitate

 

Fii liber și nu te mai lăsa condus și îngrădit de presupuneri.

 

Recomandarea mea ... nu mai presupune. Știu că e frumos la tine-n cap, dar nu te mai ascunde acolo. Vezi adevărata realitate din jurul tău și descoperă cât de multe poți să faci.

 

Tu ce faci ca să scapi de paraziți? Să nu te mai înșele mintea?

Comportamentul uman

Gabriela Mihoci

Mai multe articole

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV