Systematic a numit un nou People Attraction Lead – Alexandra Dincă

Distribuie

Ți-ar plăcea să călătorești world wide între țările din rețeaua Systematic, să lucrezi pe salariul care te merită, iar codul tău Java să fie folosit pentru binele omenirii?

 

Systematic este un producător internațional de software cu capital danez. Centrul de dezvoltare din România și-a început activitatea în 2017 și are în prezent o comunitate de peste 120 de angajați care lucrează la proiecte din domeniul educației, sănătății și apărării.

Alexandra Dincă a preluat în acest an rolul de People Attraction Lead și este responsabilă de strategia de extindere a centrului de dezvoltare. Cu o experiență de peste 7 ani în recrutare, lucrând de-a lungul timpului cu un portofoliu vast de roluri IT și non-IT, Alexandra este totodată pasionată de implementarea proiectelor de engagement al angajaților, iar ceea ce îi dă energie zi de zi este interacțiunea cu oamenii.

 

Care sunt planurile de creștere în România pentru următorul an?

Pentru noi, atât anul 2020, cât și anul 2021, au adus un val de extindere a business-ului la nivel de grup. Odată cu diversificarea portofoliului de soluții pe care îl oferim clienților noștri, am trecut printr-o etapă de reevaluare a nevoilor actuale de recrutare, iar în prezent avem peste 25 de roluri deschise în departamentele Defence, Healthcare și Customer Operations. Dintre aceste poziții deschise, mai mult de jumătate din ele sunt roluri de full stack developers, principalele tehnologii folosite fiind Java și Angular. Însă, până la finalul anului 2022 avem un forecast de creștere a numărului de angajați cu 30%.

 

Cum va pregătiți pentru recrutarea acestora și care sunt canalele de comunicare prin care veți anunța această extindere?

Am luat o serie de acțiuni pentru a susține atât volumul de recrutare, cât și proiectele interne pe care le coordonăm în cadrul echipei People & Culture. O parte dintre acestea sunt: 

- Ne mărim echipa de recrutare. Avem în prezent deschise două roluri de recruiter și sourcer. Totodată avem deschise și două roluri de internship în departamentul de People & Culture, roluri cu responsabilitate în recrutare și employer branding. 
 

- Am îmbunătățit programul de internal referral și oferim un bonus de 2600 EUR pentru toate recomandările ce se finalizează pozitiv.
 

- Am creat un program de internship dedicat studenților fără experiență, dar cu înclinație spre zona de dezvoltare full-stack pentru proiectele din Defence și Library and Learning, proiecte în cadrul cărora vor învăța să codeze în Scala, Java, JavaScript și Angular, lucrând totodată cu metodologie Agile și Kanban. Proiectele pe care le avem în prezent sunt proiecte mature, tocmai de aceea studenții care se vor alătura programului de internship vor lucra îndeaproape cu un mentor.
 

- Investim în zona de employer branding și employee experience. Lucrăm cu tool-uri de digital marketing care ne ajută în comunicarea targetată și spunem povestea culturii noastre organizaționale prin brand advocacy, cu ajutorul colegilor noștri foarte implicați în promovarea noastră, care ne susțin constant în toate acțiunile de awareness și attraction. 
 

Supererou cu pachet salarial atractiv: La Systematic scrii cod pentru a salva vieți


Ce beneficii oferiți angajaților Systematic?

Avem un pachet complex de beneficii pe care îl oferim angajaților noștri. Sumarizat, cred că ceea ce ne diferențiază sunt salariile competitive, pe care le-am adaptat conform grilelor salariale din piață, și echilibrul dintre viața profesională și cea personală. 

Cultura organizațională din Systematic pune mult accent pe acest echilibru, iar noi, în cadrul centrului din București, ne-am dorit să susținem acest nivel de confort la standardele daneze prin flexibilizarea programului de lucru și construirea unui pachet de inițiative de wellness și wellbeing.

Cred că un alt aspect ce ne caracterizează sunt proiectele complexe pe care le avem în cadrul organizației. Dezvoltăm software pentru domeniul sănătății, apărării, educației și al energiei regenerabile.

Ce este particular pentru departamentul de Defence este faptul că o dată cu experiența în dezvoltarea suitei SitaWare, oferim posibilitatea de mobilitate internă în țările în care avem birouri deschise și lucrăm îndeaproape cu clienții din domeniu (fie ca schimb de experiență, fie relocare permanentă). 

În rest, pachetul de beneficii este flexibil. Fiecare angajat primește lunar în platforma de beneficii 700 lei pe care îi poate folosi în funcție de nevoile personale.

 

Care sunt provocările pe care le întâmpinați?

Principalele tehnologii folosite pe proiectele noastre sunt Java și Angular, care sunt, în prezent, cele mai căutate skill-uri. Nu este o surpriză pentru nimeni - pe piața muncii există un deficit de programatori experimentați ce au cunoștințe în Java. Numai la o scurtă căutare pe LinkedIn găsim peste 4000 de roluri de Java postate doar în București. Provocarea este de a găsi candidații cu experiența potrivită proiectelor pentru care recrutăm. 

Poate ar fi bine de menționat faptul că rolurile pe care le avem în Systematic sunt mai mult decât roluri de programatori. Ceea ce dezvoltăm în cadrul companiei sunt Systems Engineers – în care colegii noștri au o poziție strategică a ceea ce urmează să implementeze. Lucrăm în echipe mixte alături de colegii noștri din Danemarca, unde călătorim frecvent pentru susținerea onboarding-ului sau diferitelor cursuri de formare și pregătire.

Pentru noi, interviul de recrutare este o experiență care ne oferă ocazia de a ne cunoaște reciproc. Dedicăm acest timp de a ne cunoaște întrucât ne dorim o colaborare de lungă durată și vrem ca participanții la interviu să aibă ocazia să evalueze oportunitățile pe care le oferim.

Totodată, căutăm colegi care să construiască alături de noi comunitatea Systematic și care să își dorească să lucreze pentru o companie care face diferența în domenii de interes internațional. La Systematic, scrii cod pentru a salva vieți sau pentru a îmbunătăți viața beneficiarilor noștri.

Pentru restul rolurilor, nu am întâmpinat până acum alte provocări.

 

Care sunt planurile de viitor?

Continuăm să ne extindem echipele și să recrutăm atât în echipele de proiect, cât și în departamentul de People and Culture. Căutăm mereu colegi noi care poartă cu mândrie responsabilitatea contribuției pozitive în societate și care dezvoltă soluții și produse inovatoare.

Totodată lucrăm să ne consolidam programul de internship și să oferim experiențe de învățare valoroase pentru studenți.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, reîntoarcerea la birou o vom face treptat și vom adopta un model hybrid. Avem flexibilitate în ceea ce privește readaptarea pentru ca ne dorim să fie confortabil pentru toată lumea.

 

E timpul... Găsește jobul care te merită! Aplică chiar astăzi la Systematic și intră în familia angajaților cu salarii competitive și echilibru în viața personală.

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV