Ghidul salariilor din Romania


38 comentarii 257434 vizualizari

 

Ghidul Salariilor este o sectiune a site-ului Undelucram.ro, sectiune ce are ca obiectiv centralizarea si structurarea informatiilor despre salariile din Romania.

(Iunie 2017: date in curs de procesare)

 

Aceasta sectiune va fi actualizata periodic cu informatii utile despre salariile din Romania.

De asemenea va recomandam sa vizitati si:


     >> TOPUL COMPANIILOR PE UNDELUCRAM.RO

     >> ULTIMELE NOUTATI DIN DOMENIUL RESURSELOR UMANE

     >> MODELE DE CV

     >> CALCULATOR SALARIU

Comentarii
Ionela Vineri, 5 Iulie 2013
interesante informatiile.

ne ajuta sa stim ce salarii sunt pe diferite domenii dar cateodata sunt asa de mari diferente.,
Vrajeala Joi, 26 Septembrie 2013
170-200 euro un lucrator comercial? Vrajeala. Abia ia 150 euro.
Vrajeala Joi, 26 Septembrie 2013
Cine ofera unui web designer 700 euro? Un incepator daca ia 200-250 euro sa fie fericit., Iar un middle nu ia mai mult de 400 euro. Poate seniorul ia 700 ... Vrajeala... cred ca ati gresit tara...
Ana-Maria Marti, 1 Octombrie 2013
Din pacate piata salariilor din Romania a luat-o rau in jos. Suntem nevoiti sa acceptam salarii din ce in ce mai mici. Oameni specializati nu mai sunt cautati. Se recruteaza oameni fara experienta care accepta oricat si sunt scolarizati pe loc.
hei Marti, 29 Octombrie 2013
Da, ne ducem rau de tot in jos. Toti cauta doar profit
Anti Vrajeala Joi, 31 Octombrie 2013
@ vrajeala... cred ca nu cunosti conversia in euro....
o femeie de servici ia 600 ron..
un agent comercial ia minim 800 ron...
piciu Vineri, 8 Noiembrie 2013

Vino la Garanti Bank ca ai 1200 RON salariu si muncesti de la ora 9 - 18, 19 .

andrei Marti, 10 Decembrie 2013
piciu, 9-18 inseamna 9 ore. Banuiesc ca ai si o pauza de masa, de 30 de minute. E un program normal de lucru.
Adrian Vineri, 27 Decembrie 2013
Salutare, mai eu consider ca asta e cam nivelul tarii. Si asa cam si trebuie sa fie. Romania nu se poate bate la acelasi nivel cu Germania de exemplu. Problema e ca preturile sunt asa de mari incat fac din salariile astea o nimica toata. Inflatia. Din punctul meu de vedere exista 2 modalitati prin care se rezolva problema asta: ori se fac prosteste pana cand isi dau astia seama ca nu se mai poate traii asa ori plecam din tara. Eu deja am plecat. Si aveam salariul bunicel in tara la o multinationala : in jurul sumei de 700 de euro. Acum sunt plecat in alta tara unde sunt platit cam cu 2000 de euro pentru aceeasi munca depusa tot la o multinationala. Asta e. Sfatul meu e sa plecati. Scapa cine poate si cum poate.
337 Miercuri, 15 Ianuarie 2014
@Adrian 700 de euro nu este salariu bunicel la o multinationala in Ro. Nici 2000 de euro in alta tara, unde chiria e 800-1000 Euro. Tinteste mai sus!
Dora Marti, 11 Februarie 2014
Adrian,
Cum ati ajuns in alta tara la o multinationala?
Eu am trimis nenumarate CV-uri in strainatate si nu am primit decat raspunsuri politicoase.
Ce-i drept am avut discutii telefonice cu Oracle Dublin si invitata la teleconferinta la sediul Oracle din Bucuresti acum cativa ani si cam atat. Imi doresc sa plec in UK.
@ Dora Miercuri, 12 Februarie 2014
Nu ma numesc Adrian, dar incerc sa te ajut cu niscaiva sugestii. Pentru a prinde un job decent in UK aplicand din Romania este destul de greu pentru ca trebuie multe variabile sa se alinieze. Cel mai important, poate, e ca in CV ai adresa in Romania. Daca vrei sa pleci in UK, pleaca si aplica de acolo. Recomand sa ai bani pentru cel putin 3-4 luni (aprox 3000 lire in total) si sa stii bine engleza. Bafta!!
Antonio Joi, 20 Februarie 2014
Buna seara! Special acest mesaj pentru Fratii Paval! Va scriu din Valcea angajat sau fost angajat in aacel magazin plin de tradari si minciuni din partea DL Ciprian Ginghina si Coordonatorul Ratoi care isi bat joc de angajati si de familiile lor! Rog sa anuntati cand ajungeti in Valcea si o sa va rog sa purtam intr-o sedinta aceste subiecte si cred ca isi vor da demisia!
Adrian Marti, 11 Martie 2014
hahahaha, tare asta cu " nu ma numesc Adrian" :)
ADMIN - undelucram.ro Miercuri, 28 Mai 2014

In sectiunea "Salarii" a fiecarei firme incepem sa primim din ce in ce mai multe informatii despre salariile platite de companiile din Romania. De indata ce vom avea suficiente informatii pentru mai multe domenii, vom incepe realizarea unor statistici periodice.

Este recomandat ca fiecare utilizator sa impartaseasca cat mai multe informatii. De asemenea puteti da Share la aceasta pagina pentru a afla si altii despre ea si pentru a ne putea ajuta cu informatii despre salarii.

Pentru a alege o firma: http://undelucram.ro/toate-firmele

eu Miercuri, 27 August 2014
fratilor astia isi bat joc de noi trebuiesc batuti bine cum naiba sa dai salariliie astea mizere

stau toata ziua si dorm in parlament si voteza tot felu de legi pentru a alunga tineri din tara ca s-o praduiasca de resurse

salarii mizere

te stergi la fund cu salariul oferit de angajator

am lucarat in toate domeniile si astaia te incanta cu castiguri substantiale si pe urma te ftt in gura ca nu vezi nici un ban

hoti si noi suntem prostii ca suportam
Adrian Vineri, 3 Octombrie 2014
Sunt tot Adrian cel de sus .
Raspuns petru 337 .
Mai nu stiu ce salariu oi avea tu in tara de mi-ai zis ca 700 de euro pentru Romania nu e un salariu ok!? De ce? Pai simplu.... ai date la INS , da o fuga si uita-te.... daca nu iti spun eu pe scurt aici.
Ai 8.14% oamenii cu salariul peste 800 de euro net din totalul oamenilor care lucreaza cu acte in regula in BUCURESTI. Total oamenilor care lucreaza cu acte in regula IN BUCURESTI este de 1 milion 200. Deci: doar 97.430 de oameni au salariul peste 800 de euro net dintr-un total de 1 milion 200 de mii de oameni. Adica eu cu salariul de 700 eram in top 10% ai populatiei active cu acte in regula din Bucuresti.
Nu stiu in ce companie lucrezi tu, si nu stiu cine te-ar platii cu mai mult de sa zicem 5000 de lei net pe vreo pozitie care nu e manageriala sau de programator sau designer . Da poate programator sa iei undeva spre 2000 de euro .
Oricum crede-ma ca stiu marea majoritate a salariilor din cam toate multinationale din tara. Oracle, Ibm, Microsoft, Intel, Dell, HP, Metro systems , Adobe etc. Nu le stiu fix pe fix dar cu o marja de +/- 5-10% le stiu.
Mi-ai zis de salariul din afara ca nu e bun cel de 2000 de euro.
Mah nu stiu ce sa-ti zic, dar nu stiu cat de informat esti tu referitor la asta, si inca o data despre ce nivel si despre ce domeniu , si despre ce fel de munca vb.
Inca o data daca vb de programatori, web designeri, developer , business analyst, team leaderi,manageri, e o alta mancare de peste....DESI un junior o zona asta de job-uri ia cam 2000-2500....poate la Google sau Facebook sa castige un 3000-3500.

Daca vb de support, in orice forma a lui...customer support, application support, technical support, suma e intre un 1700-2300.

Daca vb de sales... aici variaza destul de mult... pentru ca poti sa lucrezi doar pe baza de comision, poti sa ai un salariu de baza ( gen minimul pe economie plu comision) poti sa ai un salariu de baza gen 2000 de euro plus comision etc.

Depinde si de anii de experienta, depinde si de compania unde lucrezi, depinde si de orasul in care lucrezi .

Referitor la chirie: mai in continuare imi lasi impresia ca esti cam ne-informat si imi vorbesti din auzite. Mutatul asta dintr-o tara in alta nu e ca si cum te muti din crangasi in militari sau in dristor, sau nici macar de la Targu Mures la Bucuresti.

Asa ca nici cand te muti intr-o alta tara nu te duci ca boul la chirii de mii de euro. Sunt variante si mai ieftine, intradevar mai lipsite de confort, nu central etc.
DARRRRRRRRRR IN PAPUCII MEI , CAND TE MUTI INTR-O TARA NOUA NU TE DUCI SI ITI IEI CHIRIE FIX LANGA FIRMA SAU IN MIJLOCUL BURICULUI DECAT DACA AI 5K SAU 10K DE EURO SALARIUL.

Intai se tatoneaza, stai intr-un apartament cu 2-3 camere cu 2-3 persoane, platesti un 400-300-500 depinde si de zona , vezi preturile la magazine , te familiarizezi cu zona etc.
DUPAAA 1-2,3 ANI traiti in afara poti sa stai lejer intr-un apartament cu pretul de 800-1000 de euro.
SI MAI ALES O CHESTIE SA O STII DE LA MINE, IN CAZ CA PLECI, CA DUPA CUM VAD TOT IN TARA ESTI. Sa zicem ca pentru un java developer sa plateste y nr de euro. Tie din Romania, daca iti va face contract iti va oferii salariul y-2 sau y-10 sau y-100 oricum o suma mai mica decat y. DE CE? Pentru ca va fi primul tau job in tara x, si oricum va fi mai mare decat in Romania, vrei sa-l accepti ok, nu nu-i problema exista polonezul, indianul, croatul si asa mai departe. Dupa ce vei schimba primul job si vei trece la o a doua companie deja fiind in tara y ... eee atunci se schimba treaba, incepi sa negociezi mai altfel, stii mersul deja esti in tara lor si esti platit la salariul lor dar cu ceva minus , dar macar esti acolo nu varianta Romania de 700-800 in cazurile bune . Deja de la a treia companie , ai ceva experienta in tara, ai si in tara lor, ai urcat si in salariu deja lucrurile se aranjeaza.

Acum iarasi depinde de nivelul din care vii.... normal ca daca vi de la un nivel de 1800 de euro din Romania e putin 2000 in afara... iti trebuie cam de 2 ori si jumtate mai mult ca sa fi la acelasi nivel .
Gen ai 700 in Romania...1800 in afara
ai 1000 in tara...2500 in afara
si tot asa... asta ca fi la acelasi nivel

Daca te gandesti pe termen scurt trebuie sa negociezi foarte strans ca sa se merite, adica daca vrei sa stai pana in 2-3 ani , trebuie sa tragi cam de 3-4 ori salariu mai mare fata de cel din tara.
Daca te gandesti pe termen lung gen nu te mai intorci nu-i problema nici daca il primesti de ori mai mare decat cel din tara.

Uite o comparatie asa de average intre Berlin si Bucuresti: http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Romania&country2=Germany&city1=Bucharest&city2=Berlin

Deci salariul ar trebuii sa fie de 1.7 ori mai mare in Germania ca sa ai acelasi standard ca cel din Romania.
Cum salariul minim tocmai s-a aprobat in Germania ca fiind 8,5 euro , iti iese un salariu de 1360 ... si cred ca e brut= la ce taxe au ei cred ca netul ar iesii pe la un 1100 de euro.
Deci daca il imparti la 1.7 ... iesi la un salariu de 650 de euro pentru Bucuresti.
Consider ca multi bucuresteni ar fi foarte multumiti cu salariul minim pe economie, si nu numai ei ba chiar toata Romania de 650 DE EURO pe luna.
Iar cel mediu sa fie cam pe la 1200-1300 de euro net pe luna.

Lucrul asta nu se intampla asa ca..... e mai bine in afara pentru multi oamenii din Romania.
Daca tu castigi 1500-3000 de euro in tara iti trebuie un 3300-5000 ca sa fi peste.

Oricum Sa facut un test de cei de la Princeton venitul mediu este intre 2500-9000 de euro sau $ net pe luna pentru o persoana, iar ca suma de 4000 net pe luna este suma perfecta pentru un om sa fie fericit.
Si un ultim calcul , casa-ti limpezesti putin mintea, in Irlanda, uk, olanda, germania, franta ,suedia salariul mediu dupa taxe e undeva la 2400-2600 de euro. In Romania e la 390 de euro. Pretul unei garsoniere in Bucuresti e la 200-220 de euro, pretul unui apartament e 250-350 de euro.
In Irlanda germania, uk, olanda,franta,suedia, pretul unei garsoniere e undeva la 500-700 de euro, apartament undeva intre 800-1000 asa cum ai zis si tu. 2400-2600 minus 500-700 sau 800-1000 VS 390 minus 200-220 sau 250-350 NU CRED CA E ACELASI LUCRU.

Bafta si la mai mare cu plecarile.
Robert Miercuri, 8 Octombrie 2014
Salutari, doresc sa ma mut curand in Bucuresti si nu stiu cum sa abordez problema salariului, adica nu cunosc salarii oferite [entru un programator web, cu accent pe php, cu o experienta de lucru de un an si jumatate.

imi puteti spune va rog o suma informativa? cunoaste cineva?
multumesc
ciprian Duminica, 26 Octombrie 2014
Pentru Adrian ... pe ce post lucrai si la ce multinationala ... de curiozitate sa mai stim ce bani mai dau astia ... oricum sunt de kkt salariile in tara asta ...
Avram Miercuri, 5 Noiembrie 2014
Salutare. Daca stie cineva macar cu aproximatie , cat este un salariul pentru un reprezentant vanzari materiale in constructii (activitate pe mai multe judete). Societatea este multinationala. Are istoric si probabil si bani.
Merci .
Pentru a putea comenta va rugam sa intrati in contul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont, va puteti inregistra aici, nu dureaza mai mult de un minut.