15 reguli elementare de politete pe care fiecare angajat ar trebui sa le respecte la birou

02.05.2016
1 min
15 reguli elementare de politete pe care fiecare angajat ar trebui sa le respecte la birou

Distribuie

Fiecare persoana ar trebui sa respecte cateva reguli de politete atunci cand se afla la birou. Locul de munca modern este plin de potentiale capcane, ceea ce inseamna ca trebuie sa fii mereu atent pentru a crea si a mentine o buna impresie despre tine insuti in randul colegilor tai.


Insa politetea nu reprezinta doar un mod de a te comporta pentru a te face placut de ceilalti, ci iti poate afecta cariera. Peste trei sferturi dintre managerii de HR declara, conform mediaroom.com, ca politetea la birou influenteaza parcursul in cariera al angajatilor.

 

Iata ce nu ar trebui sa faci niciodata la locul de munca, daca nu vrei sa-i deranjezi pe colegii tai:

 

1.Foloseste, pe cat posibil, aparatele si electronicele dedicate biroului tau

 

Fiecare angajat ar trebui sa detina la birou astfel de echipamente menite sa-i usureze munca si sa-l transforme intr-o persoana independenta tehnologic fata de restul echipei. Daca nu este posibil sa folosesti propriile echipamente, precum imprimantele (fie pentru ca nu sunt suficiente ca numar, fie pentru ca sunt defecte), nu utiliza echipamentul dedicat altui birou decat cu permisiunea persoanei care il foloseste de obicei.

 

2. Nu lasa imprimanta neincarcata sau fara coli

 

Daca esti ultima persoana care a folosit imprimanta si care a terminat, practic, cerneala din cartuse sau colile de hartie, nu lasa lucrurile asa, dupa cum te sfatuieste si mashable.com. Pune alte coli in loc si reincarca sau inlocuieste cartusele. Daca nu stii sa le inlocuiesti, roaga pe cineva care se pricepe sa faca acest lucru. Gandeste-te ca ai avea nevoie, in graba, sa printezi ceva si, dupa ce dai print, constati ca nu reusesti sa faci ceea ce ti-ai propus, deoarece nimeni nu ti-a spus ca imprimanta nu mai are cerneala.

 

3. Nu ii deranja pe ceilalti atunci cand vorbesti la telefon

 

De multe ori este foarte dificil sa nu ii deranjezi pe ceilalti atunci cand vorbesti la telefon, iar o astfel de conversatie este si mai enervanta pentru colegi atunci cand interlocutorul tau nu te aude, iar tu esti nevoit sa urli pentru a te face inteles. Acesta este si motivul pentru care fiecare convorbire telefonica pe care o porti trebuie sa se desfasoare intr-un loc mai retras sau sa fie cat mai scurta cu putinta, noteaza lifehack.org.

 

4. Nu pierde timpul pe Facebook

 

Daca jobul tau nu presupune folosirea retelelor de socializare, navigheaza cat mai putin pe Facebook. In primul rand, PC-ul tau ar putea fi monitorizat. In al doilea rand, colegii tai vor vedea like-urile si share-urile pe care le dai si vor concluziona ca doar ei muncesc, in timp ce tu te relaxezi.


Intreg articolul poate fi citit accesând sursa.

Citește toate articolele despre

Echilibru

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro