De ce renunță la job angajații buni?

05.01.2016
2 min
De ce renunță la job angajații buni?

Distribuie

Se întâmplă frecevent să-ți auzi managerii plângându-se că cei mai buni angajați pleacă din companie. Și cumva e normal să se întâmple asta, pentru că sunt câteva lucruri la care trebuie să fie atenți. Managerii dau vina pe cu totul alte lucruri când cei mai buni angajați pleacă, dar uită un lucru, oamenii nu își părăsesc joburile, ei își părăsesc de fapt șefii.


Acest lucru poate fi evitat abordând o nouă perspectivă și puțin efort din partea managerului. În primul rând trebuie să înțelegem câteva dintre cele mai proaste atitudini ale managerilor, din cauza cărora angajații își dau demisia.

 

Își extenuează angajații.

 

Nimic nu erodează mai tare angajații decât suprasocilitarea de la locul de muncă. Este atât de tentant ca managerii să-și muncească angajații cei mai buni, încât ei pică în această capcană frecvent. Șefii trebuie să înțeleagă că angajații se simt de parcă ar fi pedepsiți pentru performanța lor. Extenuarea angajaților este neproductivă. Cercetătorii de la Universitatea Stanford au arătat că productivitatea scade pe măsură ce săptămâna de lucru depășește 50 de ore.

 

Angajații performanți nu vor sta la un loc de muncă unde se simt sufocați decât dacă sunt recompensați într-un fel prin măriri de salariu, promovare, un statut nou în companie.


Nu recunosc implicarea și nu recompensează angajații buni.

 

Managerii trebuie să comunice des cu angajații lor, pentru a afla ce îi motivează (pentru unii contează o primă, iar pentru alții, recunoașterea publică este suficientă).


Nu le pasă de angajații lor.

 

Mai mult de jumătate dintre cei care își părăsesc locul de muncă o fac din cauza relației proaste cu șefii lor. Companiile deștepte le fac training managerilor astfel încât aceștia să pună accent viața profesională și cea personală. Aceștia sunt șefii care aniversează succesul angajaților lor, empatizează cu ei atunci când trec printr-o perioadă proastă. Șefii care nu excelează în acest domeniu se vor confrunta frecvent cu o rată mare de demisii.

 

Angajează și promovează oameni nepotriviți.

 

Angajații buni, performanți își doresc să lucreze cu oameni profesioniști precum sunt ei. În momentul în care managerii nu își dau interesul pentru a angaja oameni potriviți pentru jobul respectiv, angajații se vor simți demotivați.

 

Promovarea oamenilor nepotriviți este și mai problematică pentru că cei performanți vor interpreta această atitudine ca pe o jignire. Așa că nu e de mirat că cei mai buni vor pleca.

Nu își lasă angajații să-și urmeze pasiunile.

 

Întreg articolul poate fi citit accesând sursa.

Citește toate articolele despre

Echilibru De ce?

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro