Ti s-a promis un salariu mai mare? Cum poti sa iti dai seama cand seful te minte

25.03.2013
1 min
Ti s-a promis un salariu mai mare? Cum poti sa iti dai seama cand seful te minte

Distribuie

Ti s-a promis la angajare ca vei putea sa iti renegociezi salariul dupa sase luni si acest lucru nu s-a intamplat? Ai primit asigurari ca salariile vor intra la timp si ai parte mereu de intarzieri?

 

Poti sa iti dai seama cand sefii te mint urmarind mai multe elemente din limbajul corporal si chiar verbal al acestora, spun expertii in detectarea de minciuni, citati de Inc.com.

Este vorba de o combinatie de indicii subtile care includ expresii ale fetei, miscari ale mainilor sau folosirea unor cuvinte mai putin firesti.

"Daca vrei sa identifici momentele in care seful direct te minte, ai nevoie sa iti stabilesti un punctul de plecare ferm: ideea este sa-i urmaresti mimica si limbajul in momente obisnuite cand nu exista nici cea mai mica mtoivatie de a minti", spune Carol Goman, autorul cartii "Adevarul despre minciunise de la locul de munca".

Din clipa in care ti-ai dat seama care este comportamentul obisnuit al sefului tau, urmeaza sa fii atent cu privire la orice deviere de la acest comportament - poate fi un semn ca seful este stresat de minciuna pe care trebuie sa ti-o furnizeze.

Patru semne ale limbajului non-verbal referitoare la minciuna: isi atinge fata cu degetele, isi atinge mainile una de alta, isi tine bratele incrucisate sau isi inclina corpul departandu-l usor de tine.

“Nu poti sa iti dai seama cand cineva minte dintr-un singur indiciu, dar cand ai o combinatie de semne ai toate motivele sa intri in alerta”, explica Goman. Sunt mai multe modalitati de a testa adevarul

- Oamenii vorbesc intr-un anumit fel cand spun adevarul si altfel cand mint; printre semnele de luat in considerare: mincinosii insista ca spun adevarul, evita sa vorbeasca scurt si la obiect, se incurca in explicatii;

- Fetele oamenilor sunt extrem de sensibile la stres, de aceea minciunile se vad usor pe chipul cuiva. Cutele din jurul ochilor disting un zambet sincer de unul mincinos. In clipa in care seful tau minte evita instinctiv sa te priveasca in ochi, se concentreaza pe modul in care iti livreaza minciuna;

- Oamenii isi folosesc de regula mainile ca sa isi sustina povestea pe care o au de spus; daca mainile sefului tau stau imobilizate cand iti vorbeste despre salariu sau viitorul roz al firmei, sunt sanse bune ca acesta sa minta.

Citește toate articolele despre

Misiune

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

1 comentariu

ioana

26.03.2013

toti sefii mint

Status: Aprobat

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro