Lenea este defect genetic

21.04.2017
1 min
Lenea este defect genetic

Distribuie

Sursa foto

Acum poți da în sfârșit vina pe strămoși pentru modul defectuos în care te prezinți la birou, pentru că starea de lene și obiceiul de a lăsa rezolvarea sarcinilor pe altădată nu sunt defecte de caracter. Sunt trăsături genetice. Este concluzia la care a ajuns doctorul neo-zeelandez Paul Sharad în a sa lucrare The Genetics of Health.

Cercetarile efectuate de doctor impreună cu colegi de la Institutul de Genetică și Biologie din Beijing și de la Universitatea din Aberdeen, Scoția, au dus la descoperirea unei mutații genetice de care oamenii s-au folosit, fără să știe, încă de la începutul istoriei.

Numită SLC35D3, gena era responsabilă de producerea unei proteine care interferează cu producerea de dopamină. Acest inhibitor îi făcea pe oamenii din vechime să evite activitățile pentru care nu se considerau suficient de pregătiți. Amânarea repetată a acțiunilor și a deciziilor a dus încet încet la apariția lenei.

„Putem vedea gena în acțiune de fiecare dată când avem un plan de afaceri bine pus la punct dar tot amânâm punerea lui în practică”, declară doctorul Sharad pentru Fast Company. El susține că acesta este modul nostru de a ne spune că fie „nu suntem pregătițí, fie nu am gândit acest plan în detaliu.”

Sharad pune la dispoziția celor interesați și un test prin care să vadă dacă sunt sau nu posibili purtători ai acestor gene. Așa că data viitoare când șeful ierarhic se plânge de lenea ta, îl poți pune în fața unor dovezi științifice care să oprească iminenta ta concediere.

Citește toate articolele despre

Echilibru

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro