Zece lucruri pe care sa nu le faci pentru a avea succes

14.09.2017
1 min
Zece lucruri pe care sa nu le faci pentru a avea succes

Distribuie

Sursa foto

Suntem cu totii obisnuiti sa tot auzim sfaturi despre ce sa facem pentru a avea succes in viata sau in cariera. Ce-ar fi insa sa vedem care ar fi acele obiceiuri de care ar fi bine sa scapam pentru a ajunge o treapta mai sus?

1, Idolatrizarea - fiecare dintre noi a simtit dorinta de a avea un model, de a învata de la altcineva, de a face ca acel personaj. Este o diferenta insa intre o persoana care ne inspira si una care visam sa devenim. Folositi experienta celor pe care ii admirati pentru a va croi propriul drum, nu incercati sa le copiati viata.

2. Comparatia – dorinta de a avea ceea ce are celalalt da nastere multor drame personale, prin faptul ca aceasta comparatie intre ce am eu si ce are celalalt de multe ori se transforma in sentimente distructive de invidie sau ura. Comparati-va deci cu ceea ce ati vrea sa deveniti voi, nu cu ceea ce sunt ceialalti.

3. Visele - primul pas spre realizarea unei vieti implinite este actiunea. Daca esti sigur ca un pas pe care urmeaza sa-l faci este benefic, atunci fa-l fara a mai sta pe ganduri.

4. Subestimarea – de cele mai multe ori subestimarea propriilor puteri duce la blocarea unei persoane pe acelasi post ani întregi, desi aceasta nu va ofera satisfactii si nici oportunitati.

5. Resemnarea - dupa ani de zile de stagnare, este foarte greu sa mai poti spera la un salt mare in cariera. Venitul cat de cat sigur duce la resemnare, care in schimb ucide visele.

6. Prejudecata - oamenii de succes nu au cu nimic mai mult decat oricare dintre noi. Contrar tendintei de a-i cataloga in diverse moduri, e bine de stiut ca foarte multi dintre ei au muncit din greu pentru a ajunge ceea ce sunt.

7, Supraestimarea - ca nu e bine sa iti subestimezi fortele e grav. Ceea ce e mai grav este sa ti le supraestimezi.

8. Cautarea perfectiunii - pe drumul spre succes veti face si multe greseli. Nimic nu poate fi perfect, întotdeauna. Invatati sa recunoasteti cand e mai bine sa continuati un proiect daca acesta functioneaza, chiar daca nu este perfect.

9. Cautarea confortului - în drumul vostru nu va veti simti intotdeauna confortabil. Veti avea sentimentul insecuritatii, va veti îndoi de voi si poate chiar panica. Nu renuntati.

10. Nehotararea – odata ales un drum, urmati-l. Buna sau rea, alegerea voastra va va duce o treapta mai sus sau cel putin va va arata ce sa nu faceti data viitoare. Nu dati inapoi cand aveti indoieli.

Citește toate articolele despre

Misiune Echilibru Planificare carieră Despre meserii Găsește-ți job

Articol scris de:

Dan N.

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro