Job Evaluation Expert este responsabil pentru evaluarea si clasificarea posturilor in cadrul bancii, asigurand alinierea acestora cu structurile interne de compensatii si beneficii. De asemenea, va desfasura analize complexe privind performanta angajatilor, evolutia acesteia in timp si relatia dintre performanta, satisfactia angajatului si mecanismele de recompensare.
Responsabilitati principale:
Evaluarea si clasificarea posturilor:
Realizarea de evaluari sistematice ale posturilor utilizand metodologiile agreate la nivel de grup
Clasificarea posturilor in functie de complexitate, responsabilitati si competente, asigurand o structura echitabila si coerenta
Revizuirea si actualizarea periodica a evaluarilor de posturi, tinand cont de schimbarile organizationale, strategia de business si trendurile din piata
Elaborarea si mentinerea grilelor de salarizare:
Dezvoltarea si intretinerea grilelor de salarizare bazate pe evaluarile posturilor si analizele de piata (studii salariale)
Asigurarea alinierii pachetelor de salarizare cu structura de posturi
Analiza performantei si satisfactiei angajatilor:
Colectarea si analizarea datelor de performanta ale angajatilor, evaluand evolutia acestora in timp
Identificarea tendințelor si a factorilor care influenteaza performanta angajatilor
Analizarea corelatiilor dintre performanta, satisfactie si mecanismele de recompensare, identificand oportunitati de imbunatatire a politicilor de resurse umane
Elaborarea de rapoarte si recomandari bazate pe analiza performantei, in vederea imbunatatirii strategiilor de management al performantei
Propunerea de modificari sau implementarea de noi mecanisme de recompensare pentru a motiva si retine talentele in organizatie
Responsabilitatea de a imbunatati modul de lucru precum si cresterea de productivitate din echipa folosind inclusiv tool-uri de suport din zona AI.