Suntem mândri că luna aceasta am obținut certificarea ISO 45003:2021 – primul standard internațional care evaluează modul în care organizațiile susțin sănătatea psihologică la locul de muncă.
Această ceritificare este despre felul în care ne organizăm munca, relațiile din echipă și modul în care reacționăm când lucrurile devin provocatoare. Că ne uităm serios la stres, la burnout, la „nu mai pot”. La cum te întâmpină colegii când intri într-o echipă nouă. La cât de în siguranță te simți când spui „am nevoie de ajutor”. La cum reacționează managerul tău când ai o zi proastă.
Certificarea a venit în urma unui audit independent, ce a analizat în profunzime cum ne organizăm activitatea, cum sprijinim echipele, relațiile de lucru și cultura organizațională.
De exemplu, liderii din organizație învață, pas cu pas, cum să recunoască semnele de stres – la ei și la oamenii lor. Avem colegi care sună alți colegi și întreabă, sincer: „Tu cum mai ești? ” Nu ca procedură, ci pentru că le pasă. Și da, când oamenii ne spun că ceva nu funcționează, ne mișcăm. Nu promitem marea cu sarea, dar ne apucăm de treabă.
Este o recunoaștere importantă, dar și un angajament pentru a continua ceea ce am început.