Succesul unui interviu de angajare nu depinde doar de pregătirea candidatului, ci și de o serie de alți factori precum punctualitate, ținută, comportament sau abilități de prezentare. Fiecare dintre aceste aspecte trebuie tratat cu maximă seriozitate de către intervievați, în special în contextul actual în care concurența pe piața muncii este acerbă, iar recrutorii sunt foarte exigenți.

Deși nu există o rețetă clară pentru un interviu de angajare reușit, candidații îi pot impresiona pe angajatori urmând pașii de mai jos:

   - Să se comporte natural (recrutorii își pot da repede seama dacă „joci teatru”);
  - Să asculte cu atenție intervievatorul, astfel încât răspunsurile să evidențieze calitățile candidatului și potrivirea cu postul pentru care aplică;
   - Să se informeze înainte despre compania la care urmează să fie angajat, proiectele pe care aceasta le are în desfășurare și atribuțiile postului pentru care candidează (acest lucru îți va permite să susții un dialog cu intervievatorul);
   - Să adreseze (cât mai multe) întrebări.
 

Însă oricât de bine ne-am pregăti pentru un interviu, acest lucru nu asigură întotdeauna și un răspuns din partea recrutorului. De fapt, conform unui studiu, 60% dintre respondenți au susținut faptul că nu au primit un răspuns după interviul de angajare.

Este important de reținut și faptul că, în funcție de companie și postul pentru care aplici, este posibil ca recrutorii să aibă nevoie de o perioadă mai îndelungată pentru a trimite un răspuns, indiferent de natura sa. De aceea este recomandat ca la finalul interviului să fie discutat și acest aspect. 

Dacă totuși perioada agreată a trecut și încă nu ai primit un răspuns, mai jos am pregătit câteva bune practici pentru a obține feedback după interviu: 

 

5 sfaturi despre cum să ceri feedback de la angajator

 

1. Convinge-l pe recrutor că meriți feedback-ul său

Deși există o regulă nescrisă că trebuie să oferi feedback după un interviu de angajare, acest lucru nu prea se întâmplă, de cele mai multe ori din cauză că recrutorul este foarte ocupat.

Totuși, acesta își poate face timp pentru intervievații cu potențial care dau dovadă de perseverență. Mai mult decât atât, chiar dacă de această dată ai primit un răspuns negativ, poți fi luat în considerare pentru interviuri viitoare sau pentru alte poziții. Așadar, dovedește-i că ești interesat.

 

2. Nu fi insistent

Nu trebuie să te lași descurajat dacă nu primești un răspuns din prima încercare. În același timp, însă, nu vrei să devii nici agasant - acest lucru cu siguranță nu te va ajuta să obții un feedback după interviu. 

Stabilește un număr de încercări pe parcursul unei perioade limitate.Trebuie să știi când este momentul să te oprești. De multe ori nu vei primi răspunsul pe care îl aștepți.

 

3. Nu îl contrazice pe angajator

Un comportament adecvat este important atât pe parcursul interviului de angajare, cât și după. Ascultă-l întotdeauna cu atenție pe angajator, nu-l întrerupe și mai ales nu îl contrazice, chiar dacă nu ești de acord cu feedback-ul său. 

În schimb, pentru a obține informații mai detaliate, îi poți cere recrutorului să compare performanța ta cu cea a altor intervievați. Astfel, vei ști ce trebuie să îmbunătățești până la interviul următor.

 

4. Nu te scuza

Nu are niciun rost să te scuzi, acest lucru nu va schimba decizia angajatorului. Mai rău, vei da dovadă de lipsă de profesionalism. 

În schimb, îl poți ruga pe intervievator să te ia în considerare pentru poziții viitoare. Până la urmă, un răspuns negativ nu înseamnă neapărat o performanță slabă, ci este posibil ca o altă persoană să fie mai potrivită pentru postul respectiv decât tine.

 

5. Întreabă un prieten

Cu toții am fost refuzați cel puțin o dată în urma unui interviu de angajare. Însă dacă acest lucru se întâmplă în mod repetat, nu ezita să ceri feedback și de la un prieten sau, și mai bine, de la un expert în recrutare. Aceștia îți vor putea spune ce nu merge bine, dacă ești prea modest, ori dacă răspunsurile pe care le oferi nu sunt suficient de detaliate.

Așadar, dacă nu ai primit niciun răspuns după interviu, nu trebuie să te impacientezi - nu ești singurul. Însă pentru a da dovadă de profesionalism și pentru a-ți spori șansele de reușită la următorul interviu, preia tu inițiativa și cere feedback de la angajator.

Tu ai solicitat feedback după interviu?