6 metode sa iti cauti un job FARA sa astepti anunturile de angajare

10.09.2012
1 min
6 metode sa iti cauti un job FARA sa astepti anunturile de angajare

Distribuie

Una dintre cele mai frustrante experiente traite de persoanele care isi cauta un loc de munca este sa astepte in fiecare dimineata anunturile noi de angajare si sa vada ca nu sunt mari noutati in domeniul lor de interes.

 

Daca te-ai saturat sa te bazezi numai pe anunturile publicate pe site-urile de joburi, poti incerca metode mai active de a-ti cauta un serviciu. Potrivit studiilor, peste 70% dintre joburile din piata nu sunt publicate, angajatorii preferand alte metode de recrutare.

1. Foloseste metoda aplicatiilor spontane. O idee pe care o utlizeaza inca foarte putini candidati este aceea de a-si trimite DIRECT CV-ul catre companiile unde vor sa lucreze. Unii dintre managerii HR ii privesc cu ochi buni pe cei care le trimit un e-mail nesolicitat deoarece dau dovada de abilitatile cautate de companie: spirit de initiativa, caracter pro-activ, motivatie suplimentara, cunostinte despre firma respectiva.

2. Pune-i pe headhunteri sa caute pentru tine. Daca nu te afli la inceput de cariera, ci ai mai multi ani de experienta in domeniul tau de activitate, poti sa contactezi firmele care fac Executive Search. Jobul consultantilor de acest fel este sa gaseasca buni specialisti pentru companiile care ii platesc, iar tu trebuie sa te asiguri ca figurezi in bazele lor de date.

 

3. Creeaza-ti un blog profesional. Te-ai gandit ca o varianta de a te angaja este si aceea de a te cauta angajatorii pe tine si nu invers? Daca scrii zi de zi lucruri interesante din domeniul tau de activitate si iti demonstrezi expertiza in domeniu, iti vei construi in timp un brand personal care va lucra in favoarea ta.

4. Implica-i in cautare pe fostii colegi. Oamenii cu care ai lucrat in trecut sunt o sursa foarte buna de noi oportunitati din piata fortei de munca. Ei stiu cum te descurci la serviciu si pot pune o vorba buna pentru tine in fata sefilor actuali. Chiar daca nu e niciun post vacant in prezent, este posibil sa apara ceva in scurt timp.

5. Abordeaza-i pe angajatori pe LinkedIn sau Facebook. Din ce in ce mai multe companii si-au facut pagini pe retelele profesionale, cum ar fi LinkedIn. Pe langa mesajul sec de conectare sau imprietenire, poti sa intri in legatura cu persoane din departamentul HR si sa le aduci la cunostinta cat de mult apreciezi compania lor.

6. Participa la conferinte si la alte evenimente de industrie. Nu trebuie sa lipsesti de la evenimentele unde ii poti intalni pe angajatori. Nu este vorba doar de targurile de joburi, unde te vei pierde intr-o mare de candidati, ci la conferintele tematice. Secretul angajarii in secolul 21 este networkingul, deci ai nevoie sa iti largesti in permanenta reteaua de contacte.

Citește toate articolele despre

Găsește-ți job

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro