9 puncte ale unui CV profesionist

02.06.2017
2 min
9 puncte ale unui CV profesionist

Distribuie

Sursa foto

Una dintre cele mai cunoscute publicații online din domeniul recrutării,  a prezentat în site-ul său un set de cerințe privind conceperea și prezentarea unui CV în fața angajatorului.

1. CV-ul trebuie să reflecte un profesionist!

Dacă orice candidat prezentat unui angajator este necesar să arate cât mai profesionist, atunci CV-ul său trebuie să reflecte acest lucru. Structura CV-ului trebuie să fie clară și bine definită pe secțiuni, fără greșeli de ortografie sau gramatică atunci când ajunge pe masa angajatorului.  

2. Creează CV-ul trimis un impact puternic când este citit?

Andrew Fennel (fondatorul writing service StandOut CV) formulează următoarea cerință: „Pentru a trage atenția unui angajator ocupat, CV-ul vostru trebuie să creeze un impact puternic atunci când îl citește.” Pentru asta, creați un profil persuasiv, care să vă „vândă talentele” și să întărească ideea că puteți „juca rolul” pe care vi-l alocă în oragnizația lor.

3. Este ușor de citit CV-ul ?

Angajatorii nu vor să caute detaliile care îi interesează în fraze lungi! Acestea tre-buie prezentate în propoziții simple care pot ieși la „suprafață”, fiind marcate prin diverse modalități: puncte, linii, săgeți etc.

4. Două pagini și numai două pagini!

Nimeni nu are timp să citească mai mult de două pagini. CV-ul trebuie să fie precis și la obiect. Informațiile și detaliile irelevante sau reduntate eliminați-le!

5. Conține CV-ul cerințele viitoarei funcții?

Dacă angajatorul nu regăsește în CV-ul primit acele cerințe care sunt compatibile între voi și funcția pe care v-o oferă, nu ajungeți la interviu!

6. Funcțiile avute sunt bine structurate în CV?

Se acordă mare atenție funcțiilor și societăților în care ați fost! Știți acest lucru. Faceți un sumar al acestora, cu puncte, linii, săgeți, care să prezinte (cât mai scurt) responsabilitățile și realizările voastre, mai ales cele recente!

7. Prezintă CV-ul adevărata valoare a voastră?

Nu vă faceți iluzii! Nimeni nu investește în voi fără să dorească să-i returnați banii, într-o formă sau alta. CV-ul trebuie să includă realizările la fostul (foștii) angajatori: optimizarea unui proces, elaborarea și finalizarea unui proiect, reducerea costurilor unei activități. Toate acestea trebuie să reprezinte puncte forte ale CV-ului „pus pe masa angajatorului!”

8. Include CV-ul numere?

Numerele care prezintă: câți membri a avut echipa în care ați lucrat, numărul proiectelor realizate sau mărimea unui buget pe care laați administrat, sunt puncte acumulate ce vă includ în competiția pentru ocuparea postului dorit!

9. Contactați-mă!

CV-ul va conține chiar la începutul paginii (obligatoriu) cele mai rapide căi de a fi contactat: telefon,  emmail, Facebook, LikedIn. Vă asigurați și-l asigurați pe angajator că sunteți ușor de găsit.

Succes!

Citește toate articolele despre

Resurse CV

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

0 comentarii

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro