Cum ajungi la joburile vacante care NU vor fi niciodata publicate

25.04.2013
1 min
Cum ajungi la joburile vacante care NU vor fi niciodata publicate

Distribuie

O mare parte dintre joburile libere in momentul de fata nu sunt publicate de companii; angajatorii prefera alte cai de ocupare a lor, cum ar fi sistemul de recomandari. Cum afli de aceste oportunitati nestiute de restul candidatilor?

 

Cea mai eficienta metoda este sa iti intocmesti o lista de companii preferate si sa aplici direct pe site-urile acestora. Chiar daca joburile vacante nu sunt vizibile pe site, angajatorii vor avea toate motivele sa te cheme la un interviu daca vad ca apreciezi brandul lor.


Specialistii de la Glassdoor.com recomanda sa folosesti alertele de tip RSS pentru a fi informat din timp de orice noua postare pe paginile de cariere ale companiilor. O alta metoda care poate fi utilizata cu succes este crearea de conexiuni cu angajatii acestor firme targetate.



Fostii colegi sunt, de asemenea, surse foarte bune pentru a afla de joburile libere care nu sunt publicate niciunde.


Daca iti creezi contacte profesionale pe LinkedIn, de exemplu, poti sa ii intrebi pe angajatii respectivi despre oportunitatile de angajare care exista in companiile pe care le apreciezi. Ofera-te, la randul tau, sa ii ajuti cu anumite chestiuni care iti stau in putere.



Poti sa soliciti "interviuri informale" cu managerii de recrutare din companiile targetate. Aceste intalniri nu trebuie sa se soldeze cu o angajare imediata (e posibil sa nu fie nicioun post vacant in prezent), dar managerii HR vor aprecia ca stii semnificatia interviurile informale si te pot avea in vedere pe viitor.


In fine, o solutie care cere curaj din partea ta este sa creezi un nou job in firma care te intereseaza. "Odata ce ai intrat in legatura cu un manager din compania x, poti sa le furnizezi o solutie la o problema pe care nici nu stiau ca o au", spun expertii in resurse umane. Ai putea fi angajat pe un proiect sau pe un job temporar, dar care are toate sansele sa se transforme intr-un job permanent.

Citește toate articolele despre

Găsește-ți job Oportunități joburi

Articol scris de:

Distribuie

Ce-am citit merită:

Cum este experiența ta cu angajatorul?

Adaugă evaluare

Creează-ți un CV

Impresionează din prima cu un CV într-un format atractiv

Creează CV

Comentarii

3 comentarii

SEFU

03.05.2013

BUNA SEARA

1. Orce post vacant se anunta la AJOFM, neanuntarea si angajarea atrage AMENDA , daca esti prins;
2. Recomandare, pai este o firma unde daca ai 8 CLASE+2 DE PROFESIONALA ajungi sef de schimb, ai 12 clase cu sau fara bac ajungi planificator productie, esti student in primul an ajungi INGINER si tot asa.
3. Daca nu exista o Fisa de evaluare profesionala pe ce criterii se promoveaza?
4. Daca au un post vacant si nu se angajeaza din exterior ci din cadrul firmei trebie sa iti depui CV. la HR si cand mergi acolo surpriza post ocupat deja sau iti spun ca nu indeplinesti conditiile, adica ai studii superioare si nu este OK, cu toate ca la firmele care se RESPECTA sunt cerute acele conditii de studii, limba straina, experienta, etc
5. in final SARBATORII FERICITE!

Status: Aprobat

altul

30.04.2013

glumiti in articol si nu cred ca este bine. astfel de hei-rupisme poate merg in filme sau in america, nu in Romania unde HRul companiilor cat si firmele de search de regula se ghideaza dupa criterii total nepotrivite: spre exemplu, un angajat format profesional si cu experienta potrivita ca o manusa pentru un post nu este luat in considerare pentru ca a trimis un CV in alt format decat cel comun acceptat si banal...si multe altele...

Status: Aprobat

eu

26.04.2013

sa fim seriosi, prin "recomandari" se poate ajunge la aceste joburi

Status: Aprobat

Abonează-te la Newsletter

Citește articolele de interes din partea contributorilor Undelucram.ro